Карантин в Україні можуть подовжити, – заступник глави МВС

1
3
Карантин в Україні можуть подовжити, – заступник глави МВС
Пік епідемії в Україні очікується між 15 і 25 квітня, тому карантин можуть подовжити.

Про це написав у фейсбуці заступник голови МВС Антон Геращенко , повідомляє Громадське Радіо.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 2 квітня, в Україні підтверджено 804 випадки COVID-19.

«Є ті, хто заразилися коронавірусів, симптоми якого дуже схожі з грипом, але не повідомляють про це медикам, і при цьому сидять вдома, не наражаючи на небезпеку інших. Інша частина інфікованих переносять Covid-19 легко і непомітно, майже як звичайну застуду. Але при цьому такі інфіковані особи можуть заражати інших. І заразили б дуже багатьох, якби в повну силу працював громадський транспорт, торгові центри та кафе з кінотеатрами», – вважає Геращенко.

Й додає, що в Україні на 21 березня виявили 47 хворих, а вже через 11 днів – 669 інфікованих.

«Ми очікуємо пік епідемії приблизно на дати 15-25 квітня. Тому головна, а по суті єдине завдання карантину – це зупинити розкручування епідемії в геометричній прогресії, коли кожен заражений, перед встановленням діагнозу встигав заразити 3-4 інших людини. Епідемія зупиняється лише тоді, коли інфікований, до моменту виявлення у нього захворювання, за статистикою, встигає заразити менше однієї людини», – пише Геращенко.

За його словами, аби карантин був ефективний потрібна самоізоляція та тестування потенційно хворих на коронавірус. Особливо важливо самоізолюватися тим, хто повернувся з епіцентрів епідемії – США, ЄС тощо.

Нагадаємо, у глава МОЗ Максим Степанов анонсував посилення карантинних заходів. Нові обмеження стосуватимуться транспорту, самоізоляції, а також обсервації.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оці офіційні цифри АБСОЛЮТНО не відображають реальної картини. У жодному разі не збираюсь нагнітати паніку, але суть в тому, що якби ПЛР-тести робили б хоча б кожній третій людині з ознаками ГРЗ, що звертається за допомогою до лікарів під час карантину, до цих цифр точно додалось би 1 чи навіть 2 нулі.
Як писав Марк Твен, "існує три види брехні: брехня, нахабна брехня і статистика".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні