Учені припустили, чому в деяких країнах заражень коронавірусом більше

0
3
Учені припустили, чому в деяких країнах заражень коронавірусом більше
Американські епідеміологи вважають, що спалахи коронавірусу в різних країнах залежать від вакцинації протитуберкульозними щепленнями БЦЖ.

Про це повідомляється в анонсі дослідження на medRxiv, передає УНН.

"...національні відмінності у впливі COVID-19 могли бути частково пояснені різною національною політикою щодо вакцинації дітей Bacillus Calmette-Guerin (BCG) (бацили Кальметта-Герен входять в препарат Bacillus Calmette-Guérin, BCG, і стимулюють імунітет від туберкульозу – ред.).

Вакцинація БЦЖ також забезпечує широкий захист від респіраторних інфекцій. Ми порівняли велику кількість країн з політики вакцинації БЦЖ з захворюваністю і смертністю від COVID-19. Ми виявили, що країни без універсальної політики вакцинації БЦЖ (Італія, Нідерланди, США) постраждали серйозніше, ніж країни з універсальною та давньою політикою БЦЖ", – йдеться в результатах дослідження.

Таким чином, країни, які пізніше узгодили політику щодо БЦЖ, наприклад, Іран в 1984 році, мали високу смертність від коронавірусу, що, на думку вчених, перегукується з ідеєю того, що БЦЖ захищає щеплену частину населення похилого віку.

Крім того, експерти наводять як приклад Китай, де БЦЖ робили з 1950-х, але в 1966-1976 роках припинили робити щеплення людей, що і могло призвести до появи "слабкої категорії" населення, яка постраждала більше за інших.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні