--> Під час карантину всі ринки у Луцьку будуть закриті, – Пустовіт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під час карантину всі ринки у Луцьку будуть закриті, – Пустовіт

1
7
Під час карантину всі ринки у Луцьку будуть закриті, – Пустовіт
Підстав для поновлення роботи ринків під час карантину у Луцьку немає. На цьому під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наголосив виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, інформує пресслужба Луцької міськради.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я не надавало рекомендацій щодо відкриття риків, а лише створило додаткові умови щодо дотримання протиепідемічних заходів для тих ринків, які продовжують функціонувати в тих українських містах, де немає такої заборони.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, станом на сьогодні в Україні зафіксовано 669 випадків захворювання на COVID-19, з них 17- летальні, 10 пацієнтів одужали.

У Волинській області на сьогодні зафіксовано 7 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, 4 з них- за останню добу. Окрім цього, до сімейних лікарів 1 квітня зі скаргами на грип та ГРВІ звернулись 382 лучан.

Працівники Луцького відділу поліції та патрульної поліції щодня перевіряють, чи виконують суб'єкти підприємницької діяльності рішення міської ради щодо тимчасового зупинення їхньої роботи. Також проводиться моніторинг осіб, які повертаються з-за кордону щодо дотримання ними вимог самоізоляції.

Працівники муніципальної варти також проводять патрулювання містом на предмет дотримання умов карантину.

Як повідомила директор департаменту мунципальної варти Юлія Сиротинська, у місцях масового відпочинку населення минулим вихідними спостерігалося збільшення кількості відпочиваючих, але зараз там суттєво поменшало людей.

Щодо роботи супермаркетів та інших продуктових магазинів — працівник департаменту відзначають дотримання встановлених правил: овочі, фрукти, хлібобулочні та інші вироби розфасовані та зберігаються належним чином. Але у деяких спеціалізованих магазинах, що реалізують кондитерські вироби, деякі продукти знаходяться у відкирій тарі. Також муніципали відстежують шкільні майданчики у спальних мікрорайонах на предмет масових скупчень людей.

Як повідомила начальник управління освіти Зіновія Лещенко, до інформування та роз’яснювальної роботи у період карантину долучаються й директори шкіл, охоронці навчальних закладів.

Працівники житлово-комунальних підприємств продовжують обробку дезінфікуючими засобами перил у під'їздах, ліфтових кабін та вхідних двері у житлових будинках міста.

“Захисні маски, рукавички, масова дезінфекція, дотримання безпечної дистанції - усе це сьогодні стало нормою. Але, на жаль, не для всіх. Дотримуватися правил особистої безпеки в умовах порушення пандемії має кожен. Загроза існує, вона уже в нашому місті. Ця хвороба підступна, вона не обирає ні за віком, ні за соціальним статусом. Сьогодні самоізоляція та самообмеження можуть врятувати життя”, - зазначив на завершення Григорій Пустовіт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
карантин дає шанс запустити Новий ринок
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні