Як часто потрібно відвідувати гінеколога*

0
-8
Як часто потрібно відвідувати гінеколога*
Плановий гінекологічний огляд потрібно проходити не рідше, ніж раз на рік. Разом з клінікою «Мед Сіті» ми нагадуємо про необхідність регулярних оглядів у жіночого лікаря. Детальніше про це читайте далі.



У якому віці роблять перший візит



До початку статевого життя жінки звертаються на прийом, лише коли є певні скарги. Дівчина може зіткнутися з порушення мікрофлори, кандидозом чи запальним процесом, які потрібно лікувати.

До 18 років йдуть до підліткового гінеколога, аби огляд пройшов без ризику травмувати дівчину. Якщо жіноча консультація не має підліткового фахівця, акуратний огляд без дзеркал проводить «штатний» лікар.

Плановий огляд у лікаря



Коли пацієнтка приходить вперше, то лікар з'ясовує регулярність циклу, характер сексуального життя, чи були вагітності. На гінекологічному кріслі проводиться візуальний огляд за допомогою дзеркала, щоб обстежити стан слизової та шийки матки.

Якщо при зоровому огляді є ознаки запального процесу лікар може призначити кольпоскопію. Потім проводять мануальну пальпацію.

Руками доктор перевіряє збільшення яєчника, міому або збільшення матки. У плановий огляд входить пальпація молочних залоз.



Коли потрібно терміново звернутися до консультації



Будь-який різкий біль у животі, що не дає розігнутися – привід для того, аби викликати швидку чи звернутися до лікаря у medcity.ua.

Причини для термінового звернення:

• поява незвичайних виділень дивного кольору з неприємним запахом

• біль, що тягне внизу живота та супроводжується підвищенням температури

• порушення менструального циклу

Візити до лікаря під час вагітності



Жінка може стати на облік з приводу вагітності в будь-якому місці – державна клініка чи приватна, якщо остання надає такі послуги.

Повний перелік послуг у сфері гінекології, що доступний у київських клініках, можна прочитати за посиланням: https://medcity.ua/services/ginekologiya-kiev/

Уперше жінка відвідує гінеколога, коли у неї є затримка чи результати домашнього тесту. Лікар робить УЗД органів малого таза, аби підтвердити маткову вагітність.

На облік стають на 10-12 тиждень. Через два тижні жінка приходить на повторний прийом, ще через два тижні після цього й до 30 тижня вона відвідує гінеколога раз на місяць. З 30 до 36 тижня – двічі на місяць. З 36 до 41 – щотижня.

Здорову жінку без обтяженого акушерського анамнезу з одноплідною вагітністю може вести будь-який гінеколог. В іншому разі краще вибирати вузькопрофільного фахівця. Це стосується багатоплідної вагітності та отриманої в результаті ЕКО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні