В Україні людей на карантині будуть контролювати через мобільний телефон

3
-5
В Україні людей на карантині будуть контролювати через мобільний телефон
Наступного тижня в Україні розпочнуть контролювати громадян за дотриманням самоізоляції та карантину у зв’язку зі спалахом нового коронавірусу COVID-19 через мобільні телефони.

Про це в Telegram повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає "ТСН".

Міністерство цифрової трансформації готується до запуску спеціального мобільного застосунку, який також дозволить хворим замовляти онлайн ліки та продукти та інформувати про стан свого здоров'я.

За допомогою цієї програми, як зазначається, буде здійснюватися обов'язковий контроль для інфікованих коронавірусом і добровільний контроль для самоізольованих за допомогою даних геолокації і FaceID. Міністр запевнив, що програма не стежитиме за українцями.

"Одразу заспокою – жодного "великого брату" чи стеження за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити", - наголосив Федоров.

За його словами, завдяки додатку хворі на COVID-19 зможуть замовляти продукти та ліки онлайн, а також повідомляти про своє самопочуття. Також завдяки застосунку Мінціфра планує працювати над моніторингом контакту з хворою людиною у майбутньому.

"Наступним кроком стане реалізація моніторингу можливого контакту з хворим. Ідея полягає в застосуванні широкої мережі QR-кодів у магазинах, таксі та інших громадських місцях. Відразу наголошу, що це добровільно",- підсумував міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурня, телефон можна "випадково" забути.
Відповісти
Флешмоб буде : "залиш телефон вдома", або в старому телефоні свою сім-карту.
А як слідкування співзвучне з КУ і з "вільним пересуванням" незалежно хвора людина чи ні? "НС" таких "ніштяків" як порушення прав людини не передбачає
Відповісти
Реалії сьогодення зашкалюють! Реально хочеться кричати та вульгарно висловлюватися! Пане Федоров - ти ще chat bot online створи, який буде проводити тести та лікувати! І обов'язково, методом Соціальної Реклами, переконай людей користуватися iPhone, бажано - остання модель, для покращення розпізнавання обличчя Хворих методом FaceID! А потім перетвори це на мобільний додаток! Ой - вибач, це ж ти і так вже "втюхуєш". Це ж Цифра - вона все стерпить!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні