Польщу покинув кожен п'ятий український будівельник, галузь просить про допомогу, – ЗМІ

3
-3
Польщу покинув кожен п'ятий український будівельник, галузь просить про допомогу, – ЗМІ
Представники польського будівельного сектора закликають уряд розширити пакет стимулюючих заходів на тлі побоювань втратити українських робітників через закриття європейських кордонів у зв'язку із коронавірусом.

Про це повідомляє Економічна Правда.

Зазначається, що на польський будівельний сектор, у якому зайнято 400 тисяч осіб, припадає 8% ВВП.

"Закриття європейських кордонів несе величезні ризики для польської промисловості, яку оцінюють в 200 млрд злотих (47 млрд доларів), і яка залежить від мігрантів. Особливо страждає будівельний сектор", - пише агентство.

Польщу уже покинув кожен п'ятий український будівельник, а потенційні польські робітники не можуть повернутися в країну.

"Серйозна відсутність робітників призведе до значного скорочення можливостей галузі", – заявила Польська асоціація будівельних роботодавців у відкритому листі до уряду.

Зокрема, бізнес просить уряд продовжити терміни перебування та робочі візи для заробітчан, а також - призупинити стягнення деяких штрафів і податків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То чогош ті заробітчани які не копійки не платять до українського бюджету втікають як щурі в таку "погану"Україну. Було погано тут поїду за кордон,стало погано за кордоном біжать назад.То може потрібно зробити з такими "патріотами"як з своїми зробив Лукашенка?
Відповісти
Ха! Так Ви почитайте на вол.новинах в коментарях до новини про застряглих в Ягодині запро... ой - заробідчанах - які вони інвестори та рятівники України. А ще в кожного є сто кімнатна квартира в центрі Варшави і в Украіну вони пересилають гігатоннннни допомоги лише від журби за ненькою та глибокого почуття патриотизму. А Ви - «щурі». Янголи!
Відповісти
Щоб ті поляки самі пахали як кляті. Нехай завалиться вся їхня річ попсполита.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні