--> Друга підозра на коронавірус у Нововолинську: жінка повернулася з Єгипту | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Друга підозра на коронавірус у Нововолинську: жінка повернулася з Єгипту

1
11
Друга підозра на коронавірус у Нововолинську: жінка повернулася з Єгипту
25 березня у Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги звернулася жінка, яка нещодавно повернулася з Єгипту, з симптомами ГРВІ.

За інструкцією МОЗ, пацієнтці поставили підозру на коронавірус, однак поки вона не підтвердилася: експрес-тест показав негативний результат.

Про це пише "Буг".

Як розповіла головна лікарка центру ПМСД Ольга Попіка, мешканка села Тишковичі Іваничівського району звернулася в амбулаторію №4, в якій у неї укладена декларація з сімейним лікарем. Жінка хворіє 6-й день, має симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції: підвищена температура, сухий кашель.

“Зробили тести на грип типу А та В та коронавірус. Результати виявилися негативними. Ми діємо згідно з алгоритмом від МОЗ. Так як жінка повернулася з-за кордону і має ознаки ГРВІ, зроблені тести. Попри негативний результат, відібрані мазки направлені в обласну лабораторію для діагностики шляхом полімеразної ланцюгової реакції”, – розповіла лікарка.

Експрес-тест на COVID-19 ефективний на 5-7 день хвороби, розповідає Попіка. Однак похибка може бути від 87-90%.

“Пацієнтка приїхала самостійно в лікарню, однак заразити нікого не встигла б. Та ми наполегливо просимо, у разі виявлення симптомів ГРВІ, якщо людина є в групі ризику (повернулася з-за кордону), телефонувати сімейному лікарю або на гарячу лінію Нововолинського ЦПМД +380932579215. У нас є чіткий алгоритм. Тести на коронавірус проводимо за наявності анамнезу”, – наголосила Попіка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну якої біди їздити під час світової епідемії по закордонах?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні