Ще у 12 волинян підозрюють коронавірус

0
-2
Ще у 12 волинян підозрюють коронавірус
Станом на 25 березня на Волині здійснюється епідспостереження за ще 12-ма підозрилими випадками на коронавірус. Їхні аналізи направили на дослідження.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Нагадаємо, у Волинській області зареєстровано перший лабораторно підтверджений методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) випадок COVID-19.

Захворіла дитина віком 7 років, мешканка Луцького району. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів, встановлюється коло контактних осіб. Дівчинка разом з батьками ізольовані та спостерігається сімейним лікарем.

Нині здійснюється епідспостереження за ще 12-ма підозрилими випадками на коронавірус, зразки біологічного матеріалу від цих осіб направлено на дослідженні у референс-лабораторії ДУ «ЦГЗ МОЗ України» м. Київ для виявлення нового коронавірусу.

У 22 хворих підозра на COVID-19 відхилена, оскільки від референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» у м. Києві отримано негативні результати.

З початку епідеміологічного нагляду за COVID-19 проведено епідеміологічне розслідування 35 підозр на ймовірне зараження цим вірусом.

Волинянам наголошують дотримуватись умов карантину: уникати скупчень людей, дотримуватись мінімум 1,5 дистанції, ретельно мити руки та використовувати антисептичні засоби, стежити за своїм здоров’ям, адже ситуація з поширенням коронавірусної інфекції дуже серйозна.

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково телефонувати своєму сімейному лікарю та залишатися вдома, адже самоізоляція — найдієвіший спосіб убезпечити себе та інших від інфікування.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні