Луцький адвокат розповів, чи має право влада закрити церкви на час карантину

1
2
Луцький адвокат розповів, чи має право влада закрити церкви на час карантину
Наразі немає правових підстав для примусового закриття храмів.

Про це сказав в інтерв’ю "Конкуренту" луцький адвокат Олег Огородник.

За його словами, наразі немає правових підстав для примусового закриття храмів. Саме тому деякі чиновники пропонують ввести надзвичайний стан, що і надасть їм можливість обмежувати роботу абсолютно будь-якого закладу на свій розсуд. Інший варіант примусу, який може застосувати влада, – це спробувати через суд заборонити роботу храму. Але, як пояснив адвокат, це буде тривати щонайменше декілька місяців.

«Станом на сьогодні для влади єдиним реальним способом боротьби із порушниками карантинних заходів є стаття, у якій пердбачена санкція у вигляді штрафу в розмірі від 17 000 до 34 000 гривень. Однак я ще не чув випадку про складення протоколу на священнослужителя. Натомість є стаття «Порушення правил щодо карантину людей».

Тобто порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – роз'яснив Олег Огородник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та давно пора закрити чи обмежити ці речі. Не тільки у церквах,а й на роботах і заводах теж.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні