--> Молдовські паломники, які відвідували Почаївську лавру, підхопили коронавірус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Молдовські паломники, які відвідували Почаївську лавру, підхопили коронавірус

1
-5
Молдовські паломники, які відвідували Почаївську лавру, підхопили коронавірус
Громадяни Молдови, які відвідували Почаївську лавру у Тернопільській області, могли підхопити коронавірус в Україні.

Про це заявив президент Молдови Ігор Додон, повідомляє популярний новинний портал Unimedia, який пов'язують із проросійською Партією соціалістів Молдови, – пише ВВС Україна.

"Чотири нові випадки імпортували з України після відвідання Почаївської лаври. Попри повагу до тих, хто бажає відвідувати лаври в інших країнах – ми ж усі віруючі, і я також ходжу до церкви – прошу вас, будь ласка, зараз треба утримуватися від поїздок до інших країн. Таке безвідповідальне ставлення призводить до збільшення кількості заражених всередині країни", – цитує Додона Unimedia.

У повідомленні не уточнили, коли саме віряни Молдовської православної церкви, що є відгалуженням Російської православної церкви, відвідували Україну.

Тим часом у Почаївській лаврі запевнили, що випадків інфікування коронавірусом у них не було і богослужіння тривають.

За даними міністра охорони здоров'я Молдови Віоріки Думбровяної, Почаїв відвідувала група з 35 осіб, які пересувалися двома автобусами.

Після повернення у шістьох виявили коронавірус. Згодом ідентифікували ще чотирьох, про яких говорив Додон.

Молдовський МОЗ почав розслідування, щоб визначити коло контактів цих людей.

Правоохоронці і медики вийшли на жінку і дитину, які вже перебували в лікарні із підозрою на коноравірус. Проте вони приховали інформацію, що були у контакті з людьми, які відвідували Україну. Лише після того, як знайшли чоловіка жінки та другу дитину, які на той час перебували в іншому шпиталі із підозрою на Covid-19, жінка розповіла усю правду.

Молдовські ЗМІ пишуть, що приховування інформації про перебування в країнах, уражених коронавірусом, є однією з проблем Молдови, які ускладнюють подолання вірусу.

На початку березня молдовські прикордонники запровадили так звані "епідеміологічні форми" в аеропорту Кишинева, сподіваючись, що вони полегшать облік потенційних носіїв Covid-19.

Проте новоприбулі пасажири, переважно трудові мігранти, умисно приховували країну вильоту, подавали неправдиву контактну інформацію, телефони і адресу, що згодом додало чимало роботи правоохоронцям.

Раніше низка ЗМІ в Молдові розповсюдила заяву митрополита Владіміра, який очолює Молдовську православну церкву.

Ієрарх заявив, що церква не буде обмежувати доступ вірян до церков або змінювати ритуали причастя і хрещення, попри заклики уряду припинити масові зібрання і загрозу кримінальної відповідальності.

"Церква – це місце зцілення душі, а не зараження інфекцією... Це незаперечна лікарня для душі", – заявив митрополит.

Варто зазначити, що Молдовська православна церква є найбільшою конфесією країни. Під час перепису населення 2014 року 91% мешканців назвалися вірянами цієї церкви.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Різним паломникам "Нєх**й шастать"!В країні КАРАНТИН!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні