--> На Волині зросла захворюваність на грип і ГРВІ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині зросла захворюваність на грип і ГРВІ

1
1
На Волині зросла захворюваність на грип і ГРВІ
На Волині захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) зросла на 5% в порівнянні з попереднім тижнем.

Інтенсивний показник захворюваності цими інфекціями на 100 тисяч населення знаходиться вище епідемічного порогу на 17%. Епідемічні пороги перевищено в Рожищенському, Володимир-Волинському, Локачинському, Шацькому, Любомльському районах та місті Луцьку, повідомили на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Впродовж тижня грипом та ГРВІ (сумарно) захворіло понад 7 тисяч волинян. Із числа хворих, понад 3,8 тис. – це діти до 17 років (54%). Кількість госпіталізованих з приводу грипу та ГРВІ зросла і становить близько 180 осіб (із них 64% діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019р.) вже перехворіло понад 14,7% населення. За підсумками моніторингу, в епідемічному сезоні 2019-2020рр. кількість захворілих на 13 тисяч більша ніж за аналогічний період минулого сезону.

Упродовж 2020 року зареєстровано три летальних випадки від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09, що підтверджено лабораторно методом ПЛР. В нинішньому епідемічному сезоні у вірусологічну лабораторію із лікувально-профілактичних закладів області надійшло на дослідження на грип 33 зразки біологічного матеріалу, в тому числі 2 секційного. Виявлено позитивних 12 зразків. У 11 випадках виділено вірус грипу А (Н1)pdm 09, в одному випадку грип А (Н3).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи це не спроба зменшення кількості захворювання саме короновірусом?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні