Луцький автозавод може назавжди зупинитися через нестачу європейських комплектуючих

3
-5
Луцький автозавод може назавжди зупинитися через нестачу європейських комплектуючих
23 березня 2020 року, Луцький автозавод «Автомобільної Компанії «Богдан Моторс» працює в штатному режимі, вживаючи додаткових заходів безпеки для працівників.

Про це повідомили на офіційному сайті підприємства.

Виробничою програмою поточного періоду передбачено виготовлення сучасного транспорту для Києва і Харкова згідно раніше укладених контрактів. Окрім того, на завершальному етапі – виготовлення новітнього, повністю електричного автобуса «Богдан Е70110».

Однак, за словами директора заводу Дмитра Писаного, виробництво може зупинитися через нестачу комплектуючих з Європи. «Карантинно-епідеміологічні заходи, які вживаються європейськими країнами, вносять певні корективи. Всім відомо, що продукція «Богдан» виготовляється виключно з українських і європейських комплектуючих», – наголосив Дмитро Писаний.

«Враховуючи це, і у випадку певних рішень українського Уряду, ми змушені будемо зупинити виробництво», – заявив Писаний.

Напередодні «Богдан Моторс» звернулась до мерів міст та Уряду України із закликом надати гарантії закупівлі транспорту виключно у українських виробників для недопущення колапсу в економіці держави після зняття карантину.

Як вже повідомлялось, ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» тільки в минулому 2019 році спрямувала до бюджетів та соціальних фондів всіх рівнів 384 504 977,99 грн. у вигляді податків та зборів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не вказали те, що з початку року, працівники заводу не отримали ні копійки зарплати. Якщо введуть надзвичайний стан, то за що будуть жити. Ті копійки, що люди мали вже закінчуються.
Відповісти
Податки уміють платити так, щоб відповідні органи в кінці березня не помічали невиплату зарплати за січень; працювати в комфортних неринкових умовах уміють. В конкурентних умовах, на жаль, не вміють. Як тільки набір олігархів біля кормушки замінився на нелояльний, так одразу і автобуси нікому не треба стали. І не в комплектуючих проблема, підприємство ще при папєрєдніках працювало як експеримантальний придаток для іноземних заводів, для українців новий транспорт задорого, а для нормальних ринків Богдан має надто відсталий дизайн. Перспективи заводу так собі: бюджет України зараз недоступний, Європейські кредити після цих ваших вірусів підуть не на громадський транспорт, приватні перевізники і далі будуть возити оселедцями злиденний український народ. Добре хоч збутівець заводу ще може дозволити собі коротати дні у походах туди-сюди на каву. Пора націоналізувати, ось тоді й буде сенс державі захищати машинобудівне підприємство.
Відповісти
І от як можна дотримуватися якихось рамок поведінки, якщо наші ж роботодавці публікують такі новини, а потім збирають на хвилинку політінформації й наполягають, щоб ми не хвилювались? Спочатку слухи за скорочення, потім публікують новину про те, що корпорація таки скоротить 600 людей, потім начальство типу заспокоює. Зараз я спостерігаю фактичну зупинку, в новинах мовлять про зупинку... Кому вірити: особисто Вам, чи Вам особисто?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні