За якими правилами хоронитимуть померлих від коронавірусу

1
-8
За якими правилами хоронитимуть померлих від коронавірусу
Міністерство охорони здоров‘я прописало правила, яких слід дотримуватися при похованні померлих від коронавірусу.

Про це повідомив головний медик Волині Ігор Ващенюк сьогодні, 23 березня, під час онлайн-брифінгу.

«Так, процедура поводження з тілом погоджена. Але не думаю, що це треба виносити на широкий загал», ‒ зазначив Ігор Ващенюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Медичні працівники і так опинилися у вкрай складній ситуації, то чи варто їх залучати до виконання проблем, пов'язаних з похованнями. Вони також належним чином не забезпечені захисними засобами. Питання, скоріше за все, до влади, як місцевої, так і центральної. Крім МОЗу в нас є МНС, не пожежники, як звикли казати, а працівники працівники міністерства НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ. Чому на базі цієї структури не створені мобільні групи для подібних випадків? Вони б мали забезпечити транспортування, дезінфекцію, обмеження контактів з інфікованими померлими інших осіб. Звичайно, забезпечивши їх автотранспортом та засобами захисту. Погодьтеся з тим, що не повинні автомобілі "швидкої допомоги" транспортувати померлих і медиків потрібно розвантажити від невластивих функцій. Як альтернативний варіант це створення на час карантину (надзвичайної ситуації) створити спецбригади для виконання таких завдань. Це серйозна проблема і потребує відповідного реагування та продуманої підготовки, оскільки має морально-етичні (релігійні) складові так і епідеміологічного характеру. А прописати правила поховання і відзвітуватись — явно недостатньо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні