За тиждень аферисти в інтернеті ошукали 22 лучан

0
-2
За тиждень аферисти в інтернеті ошукали 22 лучан
На Волині інтернет-шахраї за тиждень розвели на гроші 22 людей.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинію

Зі встановленням в Україні карантину громадяни проводять більше часу в інтернеті, а правоохоронці фіксують збільшення кількості шахрайств, пов’язаних із купівлею чи продажем товарів онлайн.

Чи не щодня волиняни стають жертвами шахраїв, які продають неіснуючі товари, вимагаючи за них передоплату.

Особливою популярністю навесні користується сільськогосподарська техніка – й жертви ошуканців, спокусившись на низьку ціну та яскраві фотографії, перераховують гроші на вказані ними рахунки.

Трактор, картоплекопачка, культиватор, мотоцикл, металошукач – оголошення про продаж усього цього було виставлено на популярному сайті. Двадцять двоє довірливих лучан та мешканців Луцького району упродовж тижня, оплативши товар наперед, позбулися чималих сум – від 2500 до 13 тисяч гривень.

Звісно, після отримання коштів, ошуканці більше на зв'язок із покупцями та продавцем товару не виходили.

Луцька місцева прокуратура вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи та продаючи товари в Інтернеті, в жодному разі не здійснювати оплату за товар або послугу шляхом перерахунку безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його.

Бажаючи ж продати товар – нікому не повідомляйте жодних відомостей, окрім номеру картки, на якій, бажано, щоб не коштів не було.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні