На Волині два митники брали з кожного авто по тисячі гривень хабаря

0
1
На Волині два митники брали з кожного авто по тисячі гривень хабаря
Державного інспектора та старшого державного інспектора митного поста «Володимир-Волинський» Волинської митниці ДФС підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що інспектори налагодили злочинну схему та систематично одержували неправомірну вигоду від громадянина, який займався перевезеннями пасажирів та товарів через митний кордон України.

Нагадаємо, що за одну робочу дванадцятигодинну зміну через пункт пропуску проїжджає від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти автомобілів, які транспортують відповідні товари. За попередніми висновками експертів, загальний розмір «данини», якою митники обклали українських громадян, сягав від шістдесяти до ста п’ятдесяти тисяч гривень за зміну.

Посадові особи встановили суму «винагороди» – від 1000 до 1500 гривень неправомірної вигоди за кожен в'їзд автомобіля на митну територію України. За гроші митники не створювали громадянинові штучних перешкод і не відмовляли у митному оформленні ввезених товарів з поверненням їх на територію Республіки Польща.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Волинської області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні