--> Глава МОЗ не виключає жорсткішого карантину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Глава МОЗ не виключає жорсткішого карантину

0
1
Глава МОЗ не виключає жорсткішого карантину
У Міністерстві охорони здоров’я наполягають, щоб українці залишалися вдома під час карантину, і не виключають ще більш жорсткого режиму обмежувальних заходів.

Про це йдеться у зверненні міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, опублікованому на сторінці МОЗ у фейсбуці.

"Влада запровадила карантин. Обмежено режим роботи транспорту, зачинені кафе, бари, ресторани. На жаль, багато хто сприймає ці заходи легковажно та нехтує встановленими протиепідемічними правилами та способами індивідуального захисту. Я ще раз наголошую, що ситуація вкрай серйозна. Не ставте під загрозу своє здоров’я та здоров’я ваших близьких. Занотуйте: карантин - це не канікули чи відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома", - заявив Ємець.

Він наголосив, що "самоізоляція - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу", та закликав не бути байдужими до друзів та знайомих і всіма способами пропагувати домашній режим.

"Влада робить дуже правильні кроки, і у разі необхідності ми будемо вводити ще більш жорсткий режим. Навіть якщо це комусь не подобається", - заявив міністр охорони здоров’я.

Він додав, що під загрозою невидимого ворога всі державні органи синхронізовано працюють у посиленому режимі.

Як повідомлялося, в Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. В рамках заходів, зокрема, закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

За даними МОЗ, на території України станом на 18 березня зафіксовано 14 випадків коронавірусу Covid-19 у трьох областях та м. Києві, з них два – летальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні