ПЦУ погодилася обмежити присутність людей на богослужіннях на час карантину

0
-1
ПЦУ погодилася обмежити присутність людей на богослужіннях на час карантину
Синод Православної церкви України на засіданні 17 березня ухвалив практичні настанови для священників і вірян у зв'язку з оголошеною пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це йдеться на сайті ПЦУ.

Нагадаємо, з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

Луцька міська рада рекомендувала релігійним організаціям перевести богослужіння в онлайн-режим.

Церква просить виконувати всі законні розпорядження та карантинні обмеження, які впроваджуються державою, а вказану самоізоляцію сприймати "як аскетичний подвиг стриманості і самообмеження від спілкування (затвору), суть яких збігається з метою і практикою посту".

Як тимчасовий надзвичайний захід священникам рекомендують припиняти проведення богослужінь у храмах або змінювати порядок так, щоб у них брали участь не більш ніж 10 осіб. "Божественні літургії проводити в присутності певної обмеженої кількості осіб, просячи мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви за допомогою відеотрансляції. Охочі сповідатися і причаститися можуть це зробити протягом цілого дня", - сказано в рекомендаціях.

Дозволяються богослужіння просто неба біля храмів у разі дотримання правил чисельності одночасно присутніх і "соціальної дистанції".

Церква погодилася змінити спосіб подачі причастя - його можна давати в руки, для обтирання губ використовувати одноразові серветки (які потім потрібно спалити в чистому місці), використовувати одноразовий посуд для запивання. Також можуть бути подані причастя в будь-який час, "як це робиться стосовно хворих і в смертельній небезпеці".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині в церквах почали бити в дзвони проти коронавірусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні