У Луцькій поліклініці бракує засобів захисту для лікарів: лучан просять не йти до лікарні без нагальної потреби

0
-1
У Луцькій поліклініці бракує засобів захисту для лікарів: лучан просять не йти до лікарні без нагальної потреби
Луцькій поліклініці №2 бракує засобів захисту для лікарів.

Про це Суспільному Волині розповіла директорка медзакладу Тетяна Трач.

За її словами, в умовах карантину медики мають приймати пацієнтів у масках. Їх у закладі залишилося 400 штук. Цього, каже Тетяна Трач, вистачить на тиждень роботи.

Пацієнтів просять без нагальної потреби до лікарні не йти. Медики готові консультувати телефоном.

Сімейний лікар Роман Божко з 9-ї приймає пацієнтів. Розповідає, від п’ятниці лікарі просять людей не йти до медзакладу без нагальної потреби. Пацієнтів з ознаками ГРВІ готові консультувати телефоном. Кількість звернень у поліклініку станом на сьогодні не зменшилася, каже лікар.

“Щоденно кілька піцієнтів є, 5-6 людей з якимись простудними симптомами звертаються. Ті які свідомі, знають, інформовані, стараються не приходити, а телефонувати”, – розповів він.

На лікареві та медичній сестрі захисний костюм, окуляри, маска та шапочка. У такій екіпіровці під час карантину медперсонал має приймати пацієнтів, розповідає директорка закладу Тетяна Трач.

Протиепідемічних костюмів, за її словами, у поліклініці є 20 комплектів. Цього, каже, мало для захисту медперсоналу від коронавірусу.

“Казати, що наші лікарі без захисту, то я так не можу. Захищені, але нам би хотілося поліпшити цю ситуацію. Зроблені всі необхідні заходи, пороблені замовлення для придбання масок-рукавичок отримаємо ми його не раніше, ніж за три тижні”, – розповіла директорка КП “Луцький міський центр первинної медичної допомоги №2” Тетяна Трач.

Старша медична сестра Ольга Малишко показала склад поліклініки. Тут усі запаси закладу: кілька бутлів дезинфікуючих засобів та медичні маски.

“Це в нас дезинфікуючі є. Ми замовили, на цьому тижні, ще може завтра десь отримаємо. Бо все шо було то вже пішло в розхід. Це одноразові маски, це рукавиці, а все інше роздано по кабінетах”, – пояснює медсестра.

Нині на складі лишилося 400 масок. В грудні, розповідає Ольга Малишко, їх було три тисячі, відтоді у медзакладі чекають на нові поставки. Медичних масок немає також у аптечних кіосках, що розташовані у поліклініці. У коридорах поліклініки людно. Своєї черги до сімейного лікаря чекає Лариса Штрихалюк. Жінка у масці. Каже: придбала її торік. Про рекомендацію лікарів не відвідувати медзаклад без нагальної потреби чула.

“Просто така необхідність виникла. Необхідно було прийти. А так нікуди не виходимо, сидимо вдома, дотримуємося правил, які потрібно, тому що хочемо бути здоровими”, – розповідає лучанка.

Якщо у когось із відвідувачів виявлять коронавірус, розповідає директорка поліклініки, його бригадою щвидкої доправлять до інфекційної лікарні. Усі лікарі поліклініки, які контактували з хворим без засобів спецзахисту, мають піти на самоізоляцію.

“Це свідомі ризики, я ж не можу не прийти на роботу і не працювати, тому що є ризик. Якщо пацієнт буде підтверджений, то 14 днів має бути вдома. Якщо захворію то буду в лікарні”, – додав сімейний лікар Роман Божко.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні