Нові шахрайські схеми: телефонує «начальниця» податкової та просить в борг 5 тисяч гривень

0
-8
Нові шахрайські схеми: телефонує «начальниця» податкової та просить в борг 5 тисяч гривень
Мешканцю Нововолинська 12-го березня зателефонувала шахрайка, яка представилася начальницею Нововолинської податкової інспекції та просила допомогти, переказавши 5 тисяч гривень.

Відео з частиною розмови Андрій Перевознік виклав на своїй сторінці в фейсбуці, - передає Буг.

“Дзвонять типу з податкової (з номера 0683245992) і просять скинути 5к, так як у начальниці, Ірини Олександрівни, великі проблеми. Погодився допомогти грошима + передати курку гріль, але розмова не склеїлась. Будьте обережні!

П.С. У Нововолинській податковій кажуть, що все ок, головне вчасно платити податки”, – написав Андрій.

Журналістам чоловік розповів, що при розмові шахрайка назвала реальне ім’я начальниці – Ірина Олександрівна (Кушнірук) та почала розповідати свою історію, аби видурити гроші.

“Спочатку зателефонував хлопець, представився і зазначив, що мене турбують з податкової інспекції. Дав номер «начальниці» і сказав зателефонувати. Нічого не запідозрив, колись таке було. Та одночасно перевірив, чи реальне ім’я начальниці. Назвав він його правильно, однак коли почав спілкуватися з жінкою, зрозумів, що щось не так. Як мінімум, по голосу було чути, що вона старша, ніж реальна керівниця податкової в Нововолинську”, – розповідає Андрій.

Шахрайка зазначила, що вийшла з обласної податкової, де виписали штраф. Просила допомогти: скинути кошти на картку у сумі 5 тисяч гривень, які потім поверне.

Частину телефонної розмови вдалося записати. Жінка сама припинила розмову, адже зрозуміла, що чоловік зрозумівїї наміри і після слів Андрія “щось у вас з голосом”, сказала, що перетелефонує.

Будьте обережні! Не довіряйте різноманітним повідомленням про виграш. НЕ переходьте за посиланнями, НЕ набирайте коди, НЕ відправляйте смс, НЕ переводьте гроші на рахунки, НЕ повідомляйте особисті дані банківських карток. Та НЕ купуйте у сумнівних продавців на інтернет-сайтах, НЕ перераховуйте наперед гроші.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні