Сміттєзвалище на Ківерцівщині поступово будуть ліквідовувати. ВІДЕО

0
6
Сміттєзвалище на Ківерцівщині поступово будуть ліквідовувати. ВІДЕО
Сміттєзвалище біля сіл Заброди і Бодячів Ківерцівського району планують поступово ліквідувати.

Про це розповів заступник начальника відділу ЖКГ Ківерцівської міської ради Богдан Сурмик. Нині там купи стихійного сміття обабіч дороги, сморід та місце, де збираються безхатьки. Про це пише Волинь UA.

На сміттєзвалище біля Ківерців звозять побутові відходи мешканці райцентру та ближніх сіл, каже лучанин Микола Поліщук.

Лучанин Микола Поліщук:

"Мало того, що воно неприємний запах має, і постійно тут трактори розгружаються на самій дорозі. І їхали – то чекали 5 хв поки машина розвернеться, бо вони тут аж на дорозі розвантажувалися. Дуже заважає, постійно! І трактори, і буси привозять, постійно якесь шмаття викидають і тут його сортують прямо на дорозі".

Безхатьки-сортувальники, каже чоловік, тут шукають одяг, збирають метал, скло, макулатуру. Спілкуватися зі знімальною групою сортувальники відмовилися.

Поруч підгортає сміття спецтехніка Ківерцівського міського виробничого управління житлово-комунального господарства.
Працівниця комунгоспу показує тарифи, згідно яких бере плату за сміття відразу на полігоні від громадян. Чоловік, який не назвався, привіз у бусі будівельні відходи. Каже: привозить непотріб сюди не вперше. За машину сміття платить різні суми:

"Як коли. Коли 100, коли 150".

Згідно з правилами благоустрою міста Ківерці, громадяни повинні укладати договори на вивіз твердих побутових відходів, каже заступник начальника відділу капітального ремонту та комунального господарства Ківерцівської міської ради Богдан Сурмик.

З його слів, лише 50 відсотків громадян сплачують підприємству за вивіз сміття.

Заступник начальника відділу ЖКГ Ківерцівської міської ради Богдан Сурмик:

"Явище, яке ми бачимо зараз – це наслідок того, що половина населення міста не заключили договори на вивіз сміття і самовільно скидають відходи поруч з дорогою".

Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні