У Луцьку дезинфікують громадський транспорт. ФОТО, ВІДЕО

0
-10
У Луцьку дезинфікують громадський транспорт. ФОТО, ВІДЕО
У Луцьку тролейбуси та маршрутки обробляють дезинфікуючими засобами. Роблять це на базі підприємства електротранспорту.

Через ймовірну загрозу зараження коронавірусом, грипом та ГРВІ із усіма перевізниками обласного центру провели роз’яснювальні роботи, розповів Суспільному Волині начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

"Щоденно, починаючи з 19 години і до 5 ранку у кожному тролейбусі вологе прибирання, а також роблять дезинфекцію поручнів методом протирання. На 10 літрів води дається 20 грам розчину. Працівники, які здійснюють дезинфекцію працюють у відповідних засобах. Мають бути захищенні очі і т.д. Ми проводимо дезинфекцію 44 тролейбусів за добу і 21 автобус, який від нашого підприємства виїжджає на маршрути міста", – розповів головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич.

Що кажуть лучани про дезинфекцію громадського транспорту:

Лучанин Денис: "Звичайно, що добре. Адже в тих маршрутках брудно і ніхто ніколи нічого не миє. На сидіння сядеш, а воно брудне і жирне. Напевно, скільки та маршрутка їздить, то ті поручні не протиралися. Хочеться бути здоровим".

Школяр Назарій: "Дивилися по телевізору, що спеціальним розчином обробляють громадський транспорт".

Пенсіонерка Валентина Василівна: "Господь його знє. Дивіться, закордонні країни які успішні і там яка кількість людей занедужала і померла. У нас поки його немає, але хто його знає".

Володимир Бабич розповів, що окрім дезинфекції громадського транспорту, спеціальний розчин видали двадцяти п’яти контролерам. Він захищає руки упродовж трьох годин. Нині, каже головний інженер, вимагають аби водії робили провітрювання та вологе прибирання на кінцевих зупинках транспорту.

Крім того, водії тролейбусів отримали розпорядження у зв’язку з епідемією коронавіруса на кінцевих зупинках робити провітрювання салонів тролейбуса.

Водій тролейбуса пан Микола каже, на кінцевій зупинці щоразу робити вологе прибирання немає змоги. Але салон провітрює обов’язково.

"При заїзді дезинфікують. А на кінцевих провітрюєм. Інколи вологе прибирання", – розповів чоловік.

Начальник міського управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов розповів, що у зв’язку з підтвердженим випадком захворювання на коронавірус в Україні, із усіма луцькими перевізниками провели роз’яснювальну роботу.

"Згідно договорів, що заключені із перевізниками там є пункт 2.2.6. у договорі, який вказує, що перевізник при настанні епідемії грипу чи іншого вірусу, перевізник зобов’язаний проводити щорейсові протирання поручнів у транспорті на кінцевих зупинках. Після того, як в Україні був зафіксований один випадок захворювання на коронавірус направили листи перевізникам з метою нагадування про те, що вони згадали про цей пункт договору. В нас перевізників є 12. Більшість з них користуються послугами мийки підприємства електротранспорту" – роз’яснив він.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні