Луцька студентка вишиває на футболках

0
0
Луцька студентка вишиває на футболках
Дев’ятнадцятирічна студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Софія Поліщук освоїла вишивку на футболках і тепер на цьому заробляє.

Про це пише «Бізнес. Район».

Дівчина родом з Любешівського району, села Залізниця. Ще з дитинства дуже любила малювати, але в художню школу батьки не віддали, бо до неї потрібно було б їздити 15 кілометрів. Щоб чимось займатись записалась до музичної школи. Три з половиною роки грала на баяні, та потім цим перегоріла.

«Ще у школі до мене прийшла думка, що я хочу заробляти сама. Все починалось, як і в багатьох з села. Я ходила в ліс по ягоди, але мені це не подобалось. Пізніше почала в інтернеті продавати одяг через посередників. Займалась цим лише півроку, бо це взагалі не цікаво. Мені потрібно було себе творчо реалізовувати», – розповідає Софія Поліщук.

Якось у соцмережі Pinterest дівчина надихнулася красивими малюнками й подумала «А чому б це не вишити?» Так і розпочалась ще поки недовга історія sss_brand. Першу футболку, на якій Софія вишила «Кров з молоком» вона зберігає в себе як символ того, що вона знайшла свою нішу.

Коли створила сторінку в Instagram, то всі дуже здивувалась. За словами дівчини, ніхто в її селі не міг подумати, що таким можна займатись, публікувати це в інтернеті, заробляти гроші.

«Не я перша, не я остання, хто цим займається. Але досі, коли я кажу, що займаюсь вишивкою, люди очікують побачити рушники чи ікони, вишиті хрестиком. Але нитка може лягати по-різному», – переконана дівчина.

Софія недарма почала займатись вишивкою. У неї ще досі є вишиванка, яку вишила прабабця, і їй понад 60 років. У бабусі вдома цілий музей вишивки. Ікони, рушники, картини. Вона навіть вишила Тараса Шевченка дідусеві. Мама теж вишиває. І інколи навіть допомагає Софії, якщо дівчина не встигає.

«Я дуже люблю вишивати зимою, хоч і замовлень тоді менше. Це ще спогади з дитинства, коли ввечері в кімнаті збиралась мама і бабуся і вишивали до ночі двоє. Тому вишивка стала мені близькою».

І тато не сидить осторонь – допомагає відвозити замовлення на пошту.

Зараз профіль Софії набрав понад 600 підписників. Нехай не дуже багато, але головне не кількість, а якість, як каже дівчина. Її запрошували бути спонсором на «Містері СНУ», «Містер» і «Місіс факультету». Зараз вона готує колекцію для подібного конкурсу, але вже в київському виші.

«Якось я вишила футболочку дівчині, потім вона переїхала до Нью-Йорка. Коли гуляла по вулиці, до неї підбігли запитати, де вона купляла цей одяг. Коли мені це розповіли, я була на сьомому небі. Бо це дуже приємно, і надихає далі творити».

«Я не можу сказати, що це бізнес. Це швидше самозайнятість. Та мені й просто роботою це важко назвати, хоч і sss_brand мій заробіток. Для мене вишивка – відпочинок. Коли беру до рук голку, то розслабляюсь. Думаю, так і має бути, тому планую розвиватися і популяризувати ручну вишивку».

Софія МІЩУК
Фото Юрія ЄВТУШКА



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні