Водій, який збив дівчину в центрі Луцька на «зебрі», відбувся штрафом

0
-8
Водій, який збив дівчину в центрі Луцька на «зебрі», відбувся штрафом
Водій «Peugeot», який збив дівчину на проспекті Волі у Луцьку, відбувся штрафом у розмірі 3 тисячі 400 гривень.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, пише ІА Волинські новини.

Сталася ДТП ще 3 жовтня минулого року. Обвинувачений, керуючи «Peugeot 406», рухався проспектом Волі в напрямку вулиці Шопена у темну пору доби зі швидкістю до 30 км/год.

Під'їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, що поблизу будинку №56 на проспекті Волі, водій не вибрав безпечної швидкості, проявив неуважність та здійснив наїзд на дівчину 1998 року народження, яка здійснювала перехід по нерегульованому пішохідному переході.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала численні травми, зокрема переломи кісток.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та просив суворо його не карати. Зазначив, що керування транспортними засобами частково є його джерелом доходу, а авто потрібне йому для сім'ї та подальшого відшкодування шкоди потерпілій.

Натомість потерпіла просила задовольнити цивільний позов про відшкодування обвинуваченим в її користь моральної шкоди в сумі 100 тисяч гривень. Щодо міри покарання, то вона поклалася на розсуд суду, водночас наполягаючи на позбавленні обвинуваченого права керування транспортними засобами.

Відтак, суд призначив водієві покарання у виді штрафу в розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік. Також суд стягнув з обвинуваченого 48 тисяч гривень на користь потерпілої.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні