У Генштабі розповіли, скільки жінок служать у Збройних силах

0
-2
У Генштабі розповіли, скільки жінок служать у Збройних силах
Згідно з даними Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, нині в ЗСУ служить 29 760 жінок, з них – 902 старші офіцери. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Армія Інформ.

Торік цей показник становив трохи більше ніж 27 тис., у 2018 − майже 25 тис., а у 2008 році їх було всього 1800.

Статус учасника бойових дій за участь в АТО/ООС надано 9136 військовослужбовцям-жінкам.

На керівних посадах осіб офіцерського складу проходять військову службу 1090 жінок.

Дві жінки-військовослужбовці проходять службу в складі національного персоналу місії ООН, дві на посадах у багатонаціональних органах військового управління та одна в складі Місії України при НАТО.

Нагадаємо, що у 2018−му ухвалено Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків під час проходження військової служби у ЗСУ та інших військових формуваннях”. Документ уніс зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил та до Закону “Про військову службу й військовий обов’язок”.

Згідно з законом, жінки виконують військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками (за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі). Так, наразі залишається заборона комплектування жінками−військовослужбовцями посад офіцерського складу, які пов’язані з використанням вибухових речовин, водолазними роботами, всі посади на підводних човнах і надводних кораблях, в управліннях бригад надводних кораблів, (крім спеціальностей морально-психологічного та медичного забезпечення), посади протипожежної охорони, робота на яких пов’язана з безпосереднім гасінням пожеж, та логістичного забезпечення, робота на яких пов’язана з отруйними речовинами, а також посади у військових частинах спеціального призначення.

Нині у ЗСУ є чимало жінок рядового й сержантського складу, які служать механіками−водіями, командирами й навідниками танків, БМП, БТР, САУ, ЗРК.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні