Біопрепарати для захисту рослин можна придбати на Волині

0
6
Біопрепарати для захисту рослин можна придбати на Волині
На відміну від пестицидів хімічного походження, біопрепарати безпечні для навколишнього середовища, людей, тварин, птахів, риб.

«На даний час ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» виготовляє і рекомендує до застосування наступні ефективні мікробіологічні препарати: Бактоцид, Планриз, Триходермін та Ековітал», – інформує провідний спеціаліст державної установи Світлана Жук.
Препарат Бактоцид застосовується для знищення мишоподібних гризунів, безпечний для людей та довкілля, не шкідливий для свійських тварин та птиці. При поїданні принади гине до 95 % гризунів протягом 4–15 днів. Знаходячись у тісному контакті одна з одною, миші швидко розповсюджують смертельну хворобу серед здорових особин – це підвищує ефективність застосування препарату.
Планриз створений на основі бактерії Pseudomonas fluorenscens, живі клітини якої включаються в метаболізм рослин, підвищують їх стійкість до збудників хвороб і несприятливих умов навколишнього середовища. Фунгіцидні властивості Планризу поєднуються із рістстимулюючою активністю, яка викликає прискорений ріст кореневої системи, підвищує схожість насіння і енергію проростання, прискорює процес нейтралізації гербіцидів та їх наступний розпад на неактивні складові.
Триходермін – пригнічує розвиток багатьох видів фітопатогенних мікроорганізмів, в тому числі бактеріальних, шляхом впливу на них прямим паразитуванням, конкуренцією за субстрат, виділенням ферментів, антибіотиків та інших біологічно активних речовин, які гальмують репродуктивну здатність патогенів.
Ековітал – біопрепарат з фітостимулюючою та протекторною дією, біоагенти якого здатні фіксувати азот атмосфери у симбіозі з рослинами сої та мобілізувати нерозчинні фосфати грунту. Препарат також є регулятором росту і розвитку рослин з антистресовою адаптогенною дією. Зазначений біопрепарат використовується для підвищення урожайності і якості сої, а також збагачення ґрунту азотом та біологічно активними речовинами.
Фахівці нагадують: під час обробки необхідно використовувати засоби індивідуального захисту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні