Народний синоптик розповів, чи буде теплою весна в Україні

0
0
Народний синоптик розповів, чи буде теплою весна в Україні
Перші дні весни піднесли українцям погодні сюрпризи. В Україні різко потепліло. На півдні країни стовпчики термометрів показують майже літню температуру. А в Києві весна почалася з метеорологічних рекордів.

Чи повернеться до України зима розповів народний синоптик Володимир Деркач, передають "Факти".

З його слів, весна буде дружною. В середині квітня по ночах можливі заморозки, а травень порадує практично літнім теплом.

Березень

- Початок весни буде класичним: невеликі опади, які іноді будуть переростати в сильні. До кінця першої декади дуже вітряно, - каже синоптик. - Температура в цей період буде коливатися: вночі - мінус, а вдень переважно плюс. У другій декаді березня погода покращиться, опадів очікується небагато. Після 10 березня будуть спостерігатися температурні гойдалки, а потім істотно потеплішає і до кінця другої десятиденки буде комфортна температура. Остання декада березня теж не розчарує. Незважаючи на незначне похолодання, весна вже не відступить. Опади очікуються невеликі.

Квітень

- Початок квітня буде прохолодним, можливі невеликі опади. В середині першої декади температура почне зростати, - продовжує Деркач. - Після 10-го числа потепління продовжиться - з невеликими перервами на день-два, по ночах можливі заморозки. Перед Великоднем (19 квітня) ще потепліє, але буде вітряно. Опади протягом цього періоду будуть незначними. Тільки третя декада принесе більше опадів, але значного підвищення температури доведеться почекати.

Травень

- Розпочнеться місяць з невеликих опадів - протягом одного-двох днів, - каже синоптик. - Але це не відіб'ється на температурі повітря, яка буде підніматися і досягне свого піку приблизно на екваторі першої декади. На термометрах можна буде побачити практично літні показники. Таке тепло протримається і захопить початок другої декади. А ось далі дощі трохи "вгамують" температуру, помірні показники якої збережуться до кінця другої десятиденки. Остання декада порадує справжнім теплом, правда, пройдуть короткочасні дощі - день-два. Очікується, що в кінці місяця пройдуть зливові дощі і похолодає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні