На «Ягодині» затримали наркоторговців, які провозили таблетки в Україну

0
4
На «Ягодині» затримали наркоторговців, які провозили таблетки в Україну
У пункті пропуску «Ягодин» в автомобілі одного з фігурантів наркобанди виявили більше 450 таблеток, що містять в своєму складі «псевдоефедрин».

Таблетки хотіли контрабандним шляхом перемістити з Польщі в Україну. Наркоторговці з Рівненської та Волинської області розповсюджували психотропи по всій Україні. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність групи осіб з числа мешканців Рівненської та Волинської областей, які налагодили транскордонний канал контрабанди з Польщі в Україну прекурсорів для виготовлення психотропних речовин амфетамінового ряду в облаштованих підпільних нарколабораторіях в Рівненській області.

У подальшому збували психотропну речовину «первентин» в особливо великих розмірах на території України. З метою формування доказової бази, було зафіксовано факт поставки близько 5000 таблеток з вмістом «псевдоефедрину» до одної з встановлених лабораторій.

Крім того, 3-го березня, під час проведення санкціонованих обшуків в Рівненській та Волинській областях, у інших фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили: значні обсяги особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, хімічний посуд, необхідний для їх синтезу, 2 одиниці вогнепальної зброї та 10 одиниць холодної, 2 бойові гранати, боєприпаси, близько 10 кілограм каміння бурштину, а також грошові кошти здобуті злочинним шляхом.

Двох організаторів затримано, одному з них повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 305 КК України, після проведення відповідних експертиз та комплексу першочергових слідчих (розшукових) дій вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри іншим фігурантам кримінального провадження у вчиненні злочину, з кваліфікуючою ознакою «вчинення злочину у складі організованої злочинної групи».

Операція проводилась спільно зі співробітниками СБУ у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні