Затримали колишнього військового, який передавав РФ дані про учасників ООС

0
0
Затримали колишнього військового, який передавав РФ дані про учасників ООС
Контррозвідники СБУ затримали під час перетину кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України.

Він був завербований та передавав розвідувальні дані про учасників АТО/ООС до РФ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Зловмисник планував виїзд до Росії для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань. Контррозвідники спецслужби встановили, що колишній військовослужбовець був завербований кадровим співробітником ГУ ГШ ЗС РФ під час виїзду на тимчасово окуповані території Луганщини", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що він виконував завдання зі збору і передачі розвідувальної інформації про військові об’єкти Збройних Сил України, які дислокуються на Волині.

"Потім, за завданням куратора, чоловік залучив до виконання розвідувальних завдань ще трьох проросійськи налаштованих мешканців регіону. Вони мали можливість збирати актуальні відомості щодо обороноздатності та бойової готовності військових об'єктів, місць дислокації військової техніки, їх кількісних та якісних характеристик, розташування складів ракетно-артилерійського озброєння", - повідомили правоохоронці.

Вказано, що спільники також передавали інформацію стосовно учасників АТО/ООС на сході України.

"Відповідно до інструкцій російської спецслужби, агентурна мережа була вибудувана за чіткою iєpapxiєю, а її учасники дотримувались підвищених заходів конспірації", - пишуть у СБУ.

Наразі слідчими СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області проводяться невідкладні слідчі дії (обшуки) за місцями проживання членів агентурної мережі. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу.
Теги: оос, дані
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні