Великий піст – 2020: овочеві котлети

0
2
Великий піст – 2020: овочеві котлети
З пшона
0,5 скл. пшона, цибулина, морквина, 200 г шампіньйонів, 1-2 ст. ложки борошна, зелень, спеції
Пшоно промити в кількох водах, доки остання не буде прозорою. Залити чистою холодною водою (1,5 скл.), довести до кипіння. Щойно закипить, злити воду (щоб прибрати гіркоту з пшона). Знову залити такою ж кількістю води, посолити й варити до готовності. Коли каша буде готова, трішки охолодити.
З цибулі та моркви зробити засмажку, окремо обсмажити в олії гриби. Овочі, кашу і гриби змолоти на м’ясорубці, посолити й поперчити. Додати борошно, жменю манки, добре перемішати. Змочити руки холодною водою і сформувати котлети. Запанірувати в сухарях і смажити на сковороді до золотистої скоринки з обох боків.

З квасолі
0,5 л квасолі замочити на ніч. Зранку відцідити і змолоти на м’ясорубку разом із банкою консервованих сардин в олії та сирою цибулиною. Додати обсмажену в олії морквину і цибулину, сіль і перець до смаку. Добре вимішати і формувати котлетки. Панірувати у борошні і обсмажувати в киплячій олії. Скласти в чавунець і залити заливкою: в 1 л води розчинити кубик грибного бульйону, додати 1 ст. ложку томату. Тушкувати годину.

З картоплею і рисом
500 г картоплі відварити в кожушках, натерти. 0,5 скл. рису відварити до готовності. 2 цибулини і 2-3 морквини обсмажити в олії. Все гарно вимішати, додати приправи. Мокрими руками формувати котлетки, панірувати в сухарях і смажити в киплячій олії.

З горіхів
Змолоти 1 скл. горіхів, 2 варені картоплини, засмажку з двох морквин і цибулин. До фаршу додати 1 ст. ложку манки, дрібку солі і перцю. Вимішати і формувати котлетки. Панірувати в сухарях і смажити до золотистої скоринки.

Зі столових буряків
Три буряки запекти в духовці, обібрати, натерти на тертці. Додати 3 зубці подрібненого часнику, 3 ст. ложки манки, посолити, проперчити і вимішати. Формувати колтлеки і панірувати в сухарях. Обсмажувати в олії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні