Суд зобов'язав тимчасово закрити школу на Волині

0
0
Суд зобов'язав тимчасово закрити школу на Волині
Через невиконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки суд зобов’язав повністю зупинити експлуатацію будівлі школи в селі Поповичі.

Про це повідомляє Район.Ковель.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулося в суд з позовом до загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня села Поповичі Ковельського району про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі цього навчального закладу до усунення всіх порушень законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Представник позивача вказує, що при експлуатації території, будівель та приміщень школи грубо порушуються вимоги пожежної та техногенної безпеки, що несе загрозу життю та здоров’ю людей, може призвести до виникнення пожежі, майнових втрат і негативних екологічних наслідків, також тяжкої ліквідації пожежі та складного проведення евакуаційних заходів.

Крім того, він зазначив, що основна частка порушень, зазначених в акті, пропонується до виконання не перший рік. З боку відповідача, з моменту проведення перевірки у 2016 році, не було здійснено жодних заходів по усуненню виявлених порушень.

Працівниками Ковельського МРВ У ДСНС України у Волинській області видавалися приписи протягом 2016-2018 років. Щороку керівник та відповідальні особи притягалися до адміністративної відповідальності, однак це не стимулювало їх до виконання заходів пожежної та техногенної безпеки.

26 лютого Волинський окружний адміністративний суд під головуванням судді Оксани Андрусенкопозов задовольнив повністю та зобов’язав керівництво загальноосвітньої школи в селі Поповичі зупинити експлуатацію будівлі навчального закладу до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні