Купувати медичні маски в аптеках – марна справа у профілактиці коронавірусу, – волинські медики

0
0
Купувати медичні маски в аптеках – марна справа у профілактиці коронавірусу, – волинські медики
Волинські медики запевняють, що купувати медичні маски в аптеках – марна справа у профілактиці коронавірусу.

Про це йшлося у ефірі ток-шоу “Позиція” на 12 каналі 27 лютого.

Нагадаємо, у луцьких аптеках масово скуповують медичні маски. У п’яти найпопулярніших мережах аптек в Луцьку – у жодній цих засобів немає.

“Хірургічна маска рекомендована для застусовування як засіб індивідуального захисту. Взагалі носіння звичайно маски показано власне хворим людям – аби під час кашлю, розмови, чхання не поширювався вірус в навколишньому середовищі. Здоровим людям не має сенсу носити маску”, – сказав головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

Директор КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Сергій Новосад розповів, що здорова людина може вдягати маску, коли біля неї поруч хворі, бо це все одно буде якийсь захист. Інший випадок: коли здорова людина доглядає за хворою, змушена наближатися до неї. Якщо ж людина перебуває на вікдритому просторі, маску носити не потрібно, запевнив лікар.

Більше про коронавірус і готовність волинських медзакладів прийняти хворих – у відео:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні