--> Закриття інфекційного відділення в райлікарні на Волині: колектив відстояв два бокси | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Закриття інфекційного відділення в райлікарні на Волині: колектив відстояв два бокси

2
5
Закриття інфекційного відділення в райлікарні на Волині: колектив відстояв два бокси
У Турійській районній лікарні закривають інфекційне відділення. Відповідний наказ підписав головний лікар Петро Мельничук. Втім, колектив та місцеві жителі відстояли, аби медпослуги у цьому відділенні продовжили надавати.

Про це пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, закриття відділення заплановане на 10 березня. Пояснюючи причини, головний лікар сказав, що з впровадженням медичної реформи, не вистачатиме коштів на утримання відділення. Але з цим не погодився колектив і місцеві жителі, які на зборах протестували.

«Обслуговування відділення вартує близько 2,5 млн грн на рік. Враховуючи зміни при медичній реформі, за тих пацієнтів, яких ми маємо, то ми отримаємо мільйон, ще півтора не вистачає. Тому зберегти відділення не можемо. Також у нас немає надлишку грошей з інших відділень, щоб перекрити тут нестачу», – пояснив головний лікар районки.

У Турійській районній лікарні щороку лікувалися 400 людей.

«Колектив інфекційного відділення – 12 людей, лікаря та середній персонал переводимо на інші посади. Під скорочення попадає молодший персонал – 5 людей. Загалом, щороку у нас лікувалися близько 400 людей, з них 200 – діти», – інформує завідувачка інфекційного відділення Людмила Маковецька.

Враховуючи ситуацію, голова Турійської районної ради Ольга Черен організувала зустріч з керівниками місцевих громад та медиками, щоб знайти вирішення із ситуації.

«У нас була колегія, винесли це питання на обговорення. Звісно, сільські голови не були в захопленні від ідеї фінансувати інфекційне відділення зі своїх бюджетів. Але ми дійшли компромісу: збережемо два бокси у тому приміщенні, де зараз є інфекційне відділення. Тому будемо укладати додатковий колективний договір із медиками, які надаватимуть послуги людям з інфекційними хворобами. Про це ми радилися в обласному управлінні охорони здоров’я.

Так, у нас буде група персоналу, які, при появі хворих, будуть їх обслуговують. За ці послуги ми будемо окремо доплачувати. Так, як за акт виконаних робіт: є хворі – заплатили з місцевого бюджету. Щодо лікаря-інфекціоніста, то вона захотіла вчитися на сімейного, ним і працюватиме, а при потребі зможе надавати додаткові лікарські послуги. Щодо важкохворих, то їх везтимуть в медзаклад у Ковель», – пояснила ситуацію Ольга Черен.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб сильно не напрягатись, як поповнити бюджет, придумали краще. Все позакривати....
В УКРАЇНІ ЛЮДИ НЕ ХВОРІЮТЬ, ВОНИ ПРОСТО ПОМИРАЮТЬ, НАПЕВНО ТАК ДУМАЮТЬ В КИЄВІ.
Відповісти
"молодці"!Світом "китайська чума" шириться ,а тут інфекційні відділення закривають!Це що рехформа медицини в дії,нехай українці вимирають?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні