--> На Волині у службі зайнятості два роки працює американка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині у службі зайнятості два роки працює американка

0
4
На Волині у службі зайнятості два роки працює американка
25 жовтня 2018 року 135 волонтерів-учасників проєкту «Розвиток громад» склали присягу. Серед них була й Еймі Рей – єдина волонтерка Корпусу Миру США, яка потрапила на роботу у соціальну структуру – службу зайнятості.

Про майже дворічну роботу Еймі Рей на Волині її керівнику розповів начальник відділу активної підтримки безробітних Ковельського міськрайонного центру зайнятості Олександр Чорний.

До слова, Ковельський міськрайонний центр зайнятості – єдиний в Україні, якому випала нагода отримати ґрунтовну міжнародну співпрацю та перейняти досвід штатів.

Волонтери Корпусу Миру переважно працюють в Україні зі школами та молодіжними організаціями. Однак Еймі вже майже два роки працює з філіями Волинського обласного центру зайнятості. Перш, ніж почати роботу в центрі зайнятості, Еймі Рей проходила 9-тижневі курси у Житомирі. Вони передбачали 16 годин на тиждень для вивчення мови та практикуми з відділом соціальних служб і відділом культури.

Під час знайомства Еймі коротенько розповіла про себе, наголосила: єдине, що треба інвестувати у співпрацю – це час і бажання набути новий або вдосконалити існуючий досвід. Керівництво центру зайнятості ознайомило волонтера з напрямками діяльності та створило комфортні умови для досягнення спільної мети.

Із роботою організації Еймі Рей знайомилася під час реалізації унікальних проектів обласної служби зайнятості «Територія майстерності» та «Успішна громада».
Окрім роботи, під час перебування волонтерки на Волині відбувається й міжнародний культурний обмін. Так, Еймі розповідала волинянам про свою країну, традиційні, сучасні та державні свята. Сама ж переймала традиції українців.

Для спеціалістів служби зайнятості Еймі проводила тренінги з розвитку професійних навичок, організації менеджменту, управління часом, знайомила з Е-можливостями сучасного соціуму.

За менш, ніж два роки, запроваджені та функціонують клуби англійської мови для безробітних, учнівської молоді, студентів та викладачів, які веде Еймі Рей. Окрім того. Спільно зі спеціалістами ЦЗ волонтерка проводить профорієнтаційну роботу серед шукачів, Так, провели 33 тренінги «Підготовка до співбесіди з роботодавцем» та 28 тренінгів із підготовки резюме.

Активно проводила профорієнтаційну роботу з молоддю. Ефективною виявилася й робота в літніх таборах. Так, відпочивальники разом із волонтеркою «подорожували» у світ професій, вивчали професії англійською, розвивали креативність у дітях.

Разом із українськими партнерами брала участь у навчальних тренінгах «Управління проектами» та «Взаємодія в громадах».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні