«Там були одні кістки»: моторошні подробиці загибелі дітей на Волині. ФОТО

0
1
«Там були одні кістки»: моторошні подробиці загибелі дітей на Волині. ФОТО
Двоє дітей загинули у пожежі в селі Білашів Ковельського району.

Близько першої ночі, коли почало горіти, 6-річний Максим та 2-річна Злата були в хаті самі. Про це розповів дядько дітей Василь Голубко, передає "Суспільне Волині".

Нагадаємо, трагедія трапилася у ніч на четвер, 27 лютого. Пожежа виникла у дерев’яному будинку 23-річної жительки села Білашів.

Мама діток в цей час була у сусідів, приглядати за ними залишила 14-річну сестру. Дівчина пішла з хати й залишила малих. Коли повернулася – побачила, що горить уся хата.

Як розповів керівник Ковельського міськрайонного відділу Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Войтанік, коли приїхали пожежні – було вже надто пізно.



Дядько загиблих дітей Василь Голубко згадує: "Катя прибігла, сказала, що хата горить – я зразу побіг з хлопцями. Хлопці ще пробували залізти в хату. Пожежна приїхала спочатку Білашівська, потім Ковельська, але нічого не могли зробити. Я бачив, коли Максима, Злату підіймали – там були одні кістки. Це дуже погана ситуація сталася".



Сусідка Альбіна Нікітіч розповідає: "Подзвонила сусідка, що Янина хата горить – то зірвалися в другій години ночі і побігли, але ж там вже було одне полум’я було. Вже скільки тут вона... ніколи не бачила, щоб вона пила. Діти завжди були охайні, хороші, вона їм все купувала".

Як зазначив керівник Ковельського міськрайонного відділу ДСНС Володимир Войтанік, дітей врятувати було неможливо, тому що полум’ям були охоплені і вікна, і покрівля. Причин виникнення пожежі розглядають декілька.

"Одна із основних – це порушення конструкції димаря печі, так як в цій конструкції експлуатувалася і піч для приготування їжі, і груба для опалення приміщень", – каже Володимир Войтанік.

Поліція з’ясовує обставини пожежі, - розповів речник Нацполіції області Віктор Гомоль. З його слів, встановили, що матір вночі на декілька хвилин залишила малолітніх дітей без нагляду, пішла до сусідів. Попередня причина пожежі – порушення правил безпеки під час використання пічного опалення.



"Попередньо слідчі кваліфікують цю подію за двома кримінальними статтями. За статею 166-ю та 270-ю ККУ. Мова йде про злісне невиконання батьками обовязків по догляду за дитиною, а також порушення встановлених вимог пожежної безпеки. Наразі встановлюються всі обставини трагедії", – зазначив Віктор Гомоль.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні