Великий піст – 2020: страви з квасолею

0
-4
Великий піст – 2020: страви з квасолею
Квасоля в томаті
1 скл. квасолі, 1-2 морквини, томатний соус, сіль, цукор, спеції, олія
Квасолю замочити на ніч. Вранці промити й відварити до готовності (приблизно 1 год). За 5-10 хв до кінця приготування посолити. Відкинути на друшляк.
Приготувати заливку: розвести 150 г томатну пасту в 2,5 скл. води. Підігріти, додати 1 ч. ложку солі, 1 ст. ложку цукру, 1 ч. ложку 9% оцту. Але до страви ще додають обсмажену в олії моркву. Квасолю і моркву викладати у сотейник, залити соусом і тушкувати кілька хвилин.

Теплий салат із соєвим соусом
200 г вареної або консервованої квасолі, 250 г печериць, цибулина, 2 зубці часнику, 2 ст. ложки соєвого соусу
Печериці порізати плястерками та обсмажити на олії до готовності. Цибулю порізати кільцями й обсмажити, потім додати часник та смажити ще хвилину. До попередньо звареної квасолі додати обсмажені гриби, цибулю, соєвий соус, вимішати та подавати теплим.

Чебуреки з квасолею
Півлітра води довести до кипіння і зняти з вогню. Додати дрібку солі, борошна – як на вареники. Тісто розкачувати тоненько, змазувати олією та згортати рулетом. Різати по 1 см, розкачувати й викладати начинку.

Пиріжки смажені
6 ст. ложок борошна, 6 ст. ложок олії, 3 ст. ложки цукру, 0,5 л кип’яченої води. Все перемішати. Коли схолоне, додати 50 г дріжджів. Нехай трішки постоїть, а тоді ще додати борошно й замісити тісто. Зробити начинку, зліпити пиріжки і смажити в олії на середньому вогні.
Для начинки відварену квасолю перемелюють. До солодкої начинки додають мак, до солоної – гриби.

Салат із грибами
Відварити склянку попередньо замоченої квасолі. 2 середні морквини зварити, обібрати і нарізати кубиками (або ж натерти і обсмажити). Сиру велику цибулю і відварені гриби (склянку) обсмажити на олії. Додати склянку сухариків, або ж обсмажити нарізаний кубиками житній хліб. Вичавити 1-2 зубці часнику, посолити, поперчити. Можна заправити пісним майонезом. Все вимішати і поставити на 1 годину, щоб салат настоявся.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні