Депутати міськради на Волині тепер голосують з планшетів. ФОТО, ВІДЕО

0
0
Депутати міськради на Волині тепер голосують з планшетів. ФОТО, ВІДЕО
27 лютого на сесії Нововолинської міської ради депутати голосували за допомогою планшетів. Вартість нової системи склала 220 тисяч гривень.

Про це пише "Буг".

Нагадаємо, 14 листопада, система електронного голосування дала збій, міською владою було прийняте рішення закупити нову систему для голосування.

Вартість системи становить 100 тисяч гривень, у 120 тисяч гривень обійшлося програмне забезпечення.

Депутати будуть голосувати та користуватися планшетами, замість друкованих проєктів рішень. Всі документи обранці громади можуть бачити в онлайн режимі на екрані гаджету.

У міськраді сподіваються, що голосування в електронному режимі дозволить зменшити паперовий документообіг, спростити процедуру та забезпечити прозорість.

Планшети не мають доступу до інтернету, а для реєстрації в системі у кожного депутата є персональний логін та пароль. Підсумки голосування виводяться на центральне табло.

Недоліком системи можна назвати те, що не всім депутатам одразу вдається легко освоїти особливості роботи з сенсорним планшетом. Міський голова зазначив, що це питання часу і потрібно звикнути до нової системи підрахунку голосів.

На випадок технічних проблем на сесії передбачили можливість голосування в “ручному режимі”.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні