Машиніст, який крав дизпальне з потяга «Володимир-Волинський – Устилуг», продовжує працювати на залізниці

0
5
Машиніст, який крав дизпальне з потяга «Володимир-Волинський – Устилуг», продовжує працювати на залізниці
Машиніст «Локомотивного депо Ковель», якого підозрюють у крадіжці пального з тепловоза, продовжуватиме працювати на займаній посаді.

Про це відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду, – інформує Княжий Град.

Нагадаємо, що під час зливу дизельного пального з вантажного потяга сполучення “Володимир-Волинський–Устилуг” та його перевантаження до транспортного засобу було викрито трьох осіб. За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад мільйон гривень.

Як відомо з ухвали, 25-го липня близько 4-ї ранку з тепловоза “Локомотивного депо Ковель” скачали 500 літрів пального. Згідно з експертизою, привласненого дизельного пального злили на 13 965 гривень. Пальне співробітники депо упакували в 10 поліетиленових мішків, які приготували заздалегідь.

За годину, вже о 5-й ранку, поблизу села Овадне Володимир-Волинського району машиніст зупинив тепловоз. З локомотива вивантажили мішки з дизельним пальним для передачі співучасникам злочину.

5-го лютого 2020 року машиністу тепловоза відокремленого підрозділу “Локомотивного депо Ковель ТЧ-7” оголосили про підозру у скоєнні “криміналу” передбаченого частиною 3 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою осіб).

Старший слідчий слідчого управління головного управління Нацполіції у Волинській області подав до суду клопотання про відсторонення від посади машиніста тепловоза.

Він пояснив, що підозрюваний “може продовжувати свою злочинну діяльність, знищити чи підробити речі і документи…,перешкоджати кримінальному провадженню шляхом схиляння свідків та третіх осіб додачі неправдивих показів в ході досудового розслідування”.

Втім такий аргумент суд визнав лише припущеннями, тому й відмовив у задоволенні клопотання про відсторонення від посади.

Машиністу загрожує позбавлення волі на строк до восьми років за вчинення важкого злочину.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні