У Раді хочуть виступати російською: запропонували законопроєкт

3
3
У Раді хочуть виступати російською: запропонували законопроєкт
Законопроєкт про внесення змін до Регламенту Верховної Ради щодо робочої мови від 18 лютого 2020 року пропонує закріпити робочі мови народних депутатів.

Про це пише Українська правда.

Деталі: Мовою роботи посадових осіб Верховної Ради, на яких поширюється дія закону "Про державну службу", є державна мова.

Водночас, відповідно до статті 10 Конституції, в роботі Верховної Ради може використовуватися російська та інші мови національних меншин України.

Народні депутати та інші особи, на яких не поширюється дія закону "Про державну службу", на пленарних засіданнях, парламентських слуханнях, в роботі органів Ради можуть використовувати для всіх видів виступів мови національних меншин України.

Йдеться про виступи, передбачені у статті 32 Регламенту, зокрема доповіді, співдоповіді, заключне слово, заяви, резолюції, пояснення, зауваження, запитання, повідомлення та довідки, внесення пропозицій, поправок, оголошення депутатських запитів, виголошення окремої думки.

У такому разі за потреби Апарат Верховної Ради забезпечує переклад з мов національних меншин України на державну мову і навпаки.

Ініціаторами законопроєкту вказані нардеп фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олег Волошин і член фракції "Слуга народу" Максим Бужанський.
Теги: мова, закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Довибирались.... Не стане скоро України, якщо так все далі буде йти.
Відповісти
А давайте не просто російською,а примусимо кожного депутата виступати мовою своєї нацменшини! Зробимо з ради курник,а оті два довбні з їхніми "проєктами" зробимо їх головними "пєтухами" країни нехай щоранку кукарєкають замість державного гімну,і будять курник!
Відповісти
Хто хоче виступати кацапською,нехай збирає манатки і в Думу.А в Раді тільки УКРАЇНСЬКОЮ!!!! Хочуть багато,а получать по всій морді.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні