Які витяжки підійдуть для кухні в «хрущовці»*

0
4
Які витяжки підійдуть для кухні в «хрущовці»*
У «хрущовках» кухні зовсім маленькі – площею 5,6 кв. м, тож вибрати витяжку для такого приміщення непросто. Здається, що вона взагалі не потрібна, адже можна швидко провітрити кухню через відчинене вікно. Крім того, більшість виробників випускають потужні моделі, розраховані на квартири-студії та просторі будинки. Однак витяжка входить до списку обов’язкової техніки для кухні. Які витяжки підійдуть власникам маленької квартири, ми розповімо далі.



Як розрахувати розмір та потужність витяжки



Оптимальний варіант для маленького приміщення – модель завширшки 30 або 45 см. Зазвичай витяжку 45 см встановлюють над класичною плитою або варильною поверхнею, а вузькі моделі – над плитою з двома конфорками.

Є формула визначення оптимальної продуктивності техніки: площа кухні (кв. м)*висота приміщення (м)*12. Тобто у хрущовці з висотою стелі 2,5 м продуктивність витягування має бути 168 м3/год. Немає потреби витрачати додаткові кошти на дуже потужні моделі.

Типи витяжок для маленького приміщення



Якщо ви маєте у своєму розпорядженні площу менше 6 кв. м, для створення гармонійного інтер’єру доведеться продумати розташування побутових приладів. Найбільш практичним рішенням є вбудовані кухонні витяжки. Наприклад, модель EFG60563OX від Electrolux повністю інтегрується в інтер'єр, стає майже невидимою, забезпечуючи при цьому свіже повітря в приміщенні.



Невелику кухню часто облаштовують у стилі мінімалізму – замість столу встановлюють барну стійку. У цьому випадку підійдуть моделі без купола або похилі. Однак, у багатьох виробників вони представлені лише 60 або 90-сантиметровими приладами. Тому, щоб знайти ідеальну модель, доведеться ретельно вивчити ринок.

У будь-якому разі невелика кухня не є приводом відмовитися від обладнання очищення повітря. Інакше жир, пил та кіптява осідатимуть на стелі, стінах та меблях. Через певний час таке приміщення потребуватиме ремонту, а фасади меблів доведеться замінити.

Не витрачайте зайве – купуйте якісну техніку від Electrolux!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні