У волинському місті хочуть встановити камери з системою розпізнавання номерів авто

0
-2
У волинському місті хочуть встановити камери з системою розпізнавання номерів авто
У Ковелі планують встановити відеонагляд з системою розпізнавання номерних знаків. Для оновлення камер відеонагляду з розпізнавальною програмою потрібно 600 тисяч гривень.

Про це повідомив 24 лютого, на засіданні депутатської комісії у Ковельській міській раді начальник Ковельського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області Іван Тусь,інформує Ковельpost.

Ініціативу правоохоронців уже підтримав міський голова Ковеля Олег Кіндер. Тож керівник місцевої поліції звернувся з проханням і до депутатів, позаяк рішення про виділення коштів з міського бюджету ухвалюватимуть саме вони.

Загалом планують придбати 8 відеокамер, оснащених системою розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, які встановлять на усіх в'їздах/виїздах у місто Ковель, що дасть змогу оперативно встановити авто, які розшукують за підозрою у причетності до правопорушень чи злочинів.

Система є автоматизованою. Нині ж поліція витрачає багато часу на виконання таких дій у ручному режимі. А від цього залежить безпека, а іноді й життя мешканців міста.

У разі позитивного вирішення питання щодо придбання нового обладнання, ті камери, які нині стоять на в'їздах у місто, будуть встановлені в інших громадських місцях Ковеля. Зокрема, за словами депутатів, є необхідність встановити їх на набережній, у міських парках.

Іван Тусь повідомив, що важливо було б впровадити комплексну систему оперативного реагування «Безпечне місто». За попередніми підрахунками, це обійдеться у 2,5 млн грн. Є необхідність й у системі розпізнавання людських облич.

У Ковелі впродовж кількох років ведеться поступова робота зі встановлення систем відеонагляду, на що уже було використано понад 500 тисяч гривень бюджетних коштів. У 2020 році у міському бюджеті на такі потреби уже є передбачено 100 тисяч гривень. Чи виділятимуть додаткові кошти, вирішуватимуть депутати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні