На Волині хочуть відновити Лесине джерело

0
2
На Волині хочуть відновити Лесине джерело
На Волині може з'явитись ще одна туристична родзинка. У ландшафтному заказнику на Ковельщині (місцевість якого описала Леся Українка в драмі-феєрії Лісова пісня) хочуть відновити джерело, так зване у народі, як Лесине.

Про це розповіла радник голови Волинської ОДА Оксана Прокопчук-Мовяк у фейсбуці.

До 150-ї річниці з дня народження Лесі Українки можуть відновити джерело, про яке розповіли нащадки Ярмила – чоловіка-прототипу образу Лукаша із "Лісової пісні". Вони вказали місце, де било джерело ще 80 років тому.

Представники водного господарства області провели вишукувальні роботи та натрапили на місце, де вода швидко підступає до поверхні.

Шар глини, який трохи глибше, за словами експертів - свідчення того, що раніше там була якісна питна вода. Наразі, фахівці чекають аналізу проб води та планують, як розчистити та облагородити "джерело Лесі Українки".

Про те, як працівники водного господарства спробували відновити так зване Лесине джерело в Нечимному, детальніше в сюжеті Андрія Гнатюка:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні