Луцькі прикордонники біля білоруського кордону виявили місця незаконного видобутку бурштину. ВІДЕО

0
-6
Луцькі прикордонники біля білоруського кордону виявили місця незаконного видобутку бурштину. ВІДЕО
Військовослужбовці Луцького загону на відстані двох кілометрів від кордону з Республікою Білорусь виявили місця незаконного видобутку бурштину.

Про це інформує пресслужба Держприкордонслужби.

На території Рокитнівського району Рівненської області прикордонники відділу «Березове» виявили ділянку місцевості, де був розмитий ґрунт та, ймовірно, здійснювався незаконний видобуток «сонячного каміння».

Про протиправну діяльність також свідчили приховані неподалік чотири пожежні рукави.

Факт прикордонники зафіксували та для внесення відомостей в ЄРДР направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів.
Крім того співробітники Держприкордонслужби сповістили керівництво органів місцевої влади, Національну поліцію, СБУ та прокуратуру для проведення перевірки.

Кримінальний кодекс України доповненою статтею 2401 від 29.12 2019 року, відповідно до якої незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, караються штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.



Головне фото – ілюстративне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні