--> Релігійний конфлікт у волинському селі: про що домовились на круглому столі. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Релігійний конфлікт у волинському селі: про що домовились на круглому столі. ФОТО

0
-10
Релігійний конфлікт у волинському селі: про що домовились на круглому столі. ФОТО
21 лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району відбувся круглий стіл за участі священників ПЦУ і УПЦ, влади та правоохоронців. Вирішували релігійне питання, яке переросло в конфлікти у селі Оваднівської ОТГ Сусваль.

Про це пише "Буг".

Нагадаємо, 31 січня всі двері храму у селі Сусваль Володимир-Волинського району, де актуальний конфлікт між громадами ПЦУ та УПЦ, опечатала поліція.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Сусвалі священник Московського патріархату з прихожанами та старостою не впустили похоронну процесію в храм

Обговорення проходили в засі засідань сільської ради. Головували під час обговорення заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик, начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига та голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич. Також були присутні працівники інших правоохоронних структур області, юристи, священники ПЦУ та УПЦ, серед яких настоятелі релігійних громад у Сусвалі Сергій Місан та Богдан Гнатюк.

Під дверима, поки йшли обговорення, чекало їх результату дві з половиною години чимало людей. Були представники від релігійних громад ПЦУ і УПЦ. Безпеку людей забезпечувала поліція.

Рішення зустрічі озвучив людям заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик.

Отож, за рішенням суду, згідно наявних документів, храм має право використовувати для проведення богослужінь громада ПЦУ. Громада УПЦ може через суд домагатися свого права проводити богослужіння у храмі.

На наступному тижні опис речей в храмі проведе новостворена обласна комісія, за участі представника ПЦУ і УПЦ від Сусваля. Особисті речі настоятель громади УПЦ Богдан Гнатюк має право забрати.

Храм для богослужінь, які вестиме вже священник ПЦУ, настоятель громади ПЦУ в Сусвалі Сергій Місан, відкриють 29 лютого. Богослужіння, зазначили на круглому столі, мають повне право відвідувати прихожани УПЦ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні