--> На Волині завершився проєкт естонсько–української співпраці. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині завершився проєкт естонсько–української співпраці. ФОТО

0
-3
На Волині завершився проєкт естонсько–української співпраці. ФОТО
Завершився проєкт естонсько-української співпраці у сфері професійно-технічної освіти.

Про це повідомили на сайті ОДА.

«Співпраця з колегами з Естонії – це неоціненний досвід, який напрочуд важливий для нас на шляху реформування профтехосвіти в Україні» – наголосила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, вітаючи учасників підсумкової конференції в рамках проєкту міжнародного співробітництва «Надання досвіду Естонії для підтримки реформи професійної освіти в Україні».

Зустріч відбулася 21 лютого 2020 року в конференц-залі готелю «Україна». До слова, проєкт фінансується Міністерством іноземних справ Естонії, засобами фондів розвитку, співробітництва і гуманітарної допомоги.

У конференції взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Петро Коржевський, заступник голови Волинської обласної держадміністрації Світлана Мишковець, представники Міністерства освіти і науки Естонії, посольства Естонії в Україні, член правління Іннове (Республіка Естонія) Катрі Таргама, учасники - представники закладів освіти Естонії, Волинської, Рівненської та Хмельницької областей.


Мета проєкту − підтримка реформ професійної освіти в Україні через естонський досвід і консультації експертів.

Україно-естонський проєкт «Надання досвіду Естонії для підтримки реформи професійної освіти в Україні» − важливий засіб організації міжнародного співробітництва в системі освіти, серед завдань якого є підтримка нововведень в галузі ПТО в умовах децентралізації, виходячи зі змін в українському законодавстві, розробка нових модульних навчальних програм на компетентнісній основі для професій, затребуваних на ринку праці.


Організаторами україно-естонської співпраці є Міністерство освіти і науки України та цільова установа Innove (Естонія) за підтримки Міністерства освіти і науки Естонії та Міністерства закордонних справ Естонії.

Варто наголосити, що протягом п’яти років співпраці закладів ПТО Волині з естонськими партнерами проведено низку навчальних семінарів, майстер-класів з упровадження сучасних інноваційних методів навчання, відбулося стажування в Естонії керівних кадрів і педпрацівників восьми пілотних закладів освіти Волині. Представники шкіл-партнерів Естонії надали консультації щодо розробки нових навчальних програм, створення різноманітних інтерактивних матеріалів у пілотних школах України.

Проведені заходи надали унікальну можливість обмінятися досвідом для подальшої співпраці, сприяли розвитку навичок роботи в команді, аналізу сильних та слабких сторін закладів, продукуванню нових ідей щодо перспективного їх розвитку, пошуку шляхів для модернізації змісту професійної (професійно-технічної) освіти.

«Україна – це держава з великим потенціалом, яка хоче розвиватися та модернізувати сферу професійно-технічної освіти. Двадцять років тому Естонія також проходила цей нелегкий шлях, та була змушена переймати досвід в інших європейських країн. Сьогодні ми уже ділимося своїм досвідом з вами. Проєкт, який вдалося реалізувати закінчується, але, сподіваюся, наша співпраця та обмін важливим освітнім досвідом продовжуватиметься», – сказав заступник генерального секретаря міністерства освіти та науки Естонії Роберт Липпин.


Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець подякувала представникам дружньої країни за тісну співпрацю, за надану можливість знайомства з моделлю професійної освіти Естонії.
«Під час нашої співпраці ми збагатили свої знання, ми стали професійніші, впевненіші та переконалися в тому, що обрали правильний шлях реформування професійно-технічної освіти, – наголосила Світлана Євтихіївна. – Спілкуючись між собою, наші школи обмінялися важливим досвідом. На жаль ми закінчуємо цей шлях співпраці, але ідемо далі до поставленої мети. Впевнена спільно зможемо реалізувати ще не один освітній проєкт. Велике професійне вам спасибі».

В знак поваги та вдячності за кількарічну співпрацю заступниця голови облдержадміністрації вручила Почесний знак «За партнерство у сфері професійної освіти» члена правління Іннове (Республіка Естонія) Катри Таргама.

У панельних дискусіях, які відбудуться під час конференції, взяли участь представники українських, естонських шкіл-партнерів, експерти проєкту та роботодавці.

Заступник міністра освіти та науки України Петро Коржевський представив українську модель реформування профтехосвіти України. Детально розповів, як працюватимуть та, на що орієнтуватимуться заклади нової професійної освіти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні