--> Америка передала Україні картину, яку вкрали нацисти у 1943 році | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Америка передала Україні картину, яку вкрали нацисти у 1943 році

0
-3
Америка передала Україні картину, яку вкрали нацисти у 1943 році
До Київського музею Ханенків повернеться картина П'єра Луї Гудро "Закохана пара".

Вона була викрадена нацистами під час Другої світової війни і протягом 70 років вважалась зниклою, - пише Українська правда.

Деталі: Українські дипломати разом зі співробітниками Київського національного музею Ханенків домагалися повернення викраденої картини П'єра Луї Гудро "Закохана пара"впродовж семи років. Для цього музею довелося надати докази, що ця робота справді знаходилася в музеї.

Співробітникам пощастило, адже окрім записів в інвентарних книгах, музей мав фотографію, на якій видно, де саме експонувалася картина.

Робота Гудро потрапила до музею у 1925-му і була викрадена з музею нацистами під час відступу 1943 році. Після закінчення війни у серпні 1948-го спеціальний радянський комітет включив картину до переліку зниклих.

Про картину не було жодних відомостей впродовж майже 70-ти років, аж поки у січні 2013-го року вона не була виставлена як лот аукціону в Нью-Йорку. У повідомленні перед аукціоном відзначалась, що картина до цього часу зберігалась у приватній колекції в Лондоні, а пізніше у приватній колекції у Массачусетсі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні