--> Волинянка через суд добилася, щоб їй виготовили паспорт-книжечку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянка через суд добилася, щоб їй виготовили паспорт-книжечку

0
-3
Волинянка через суд добилася, щоб їй виготовили паспорт-книжечку
Жінка з Володимира-Волинського через суд домоглася виготовлення їй паспорта у формі книжечки.

Про це пише «Княжий град».

Втративши паспорт, володимирчанка звернулася до райвідділу ДМС із заявою про оформлення нового паспорта виключно у формі старого зразка.

У листі Володимир-Волинського РВ УДМСУ у Волинській області вказали, що це неможливо, оскільки паспорт громадянина України оформляється тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

«Позивач вважає, що своєю відмовою відповідач порушує її право на отримання документа, що посвідчує особу, а рішення відповідача є безпідставним та необґрунтованим, оскільки законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки», – йдеться у рішенні суду.

Таким чином, Велика Палата Верховного Суду визнала протиправною відмову Володимир-Волинського райвідділу Управління Державної міграційної служби видати паспорт громадянина України у формі книжечки.

Волинський окружний адміністративний суд зобов’язав Володимир-Волинський райвідділ Управління ДМС оформити та видати паспорт громадянки України у формі паспортної книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року №2503-ХІІ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні