--> Хто у Луцьку прийшов вшанувати пам'ять Героїв Небесної сотні. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто у Луцьку прийшов вшанувати пам'ять Героїв Небесної сотні. ФОТО

4
8
Хто у Луцьку прийшов вшанувати пам'ять Героїв Небесної сотні. ФОТО
У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Майдану. Пам'ятні заходи відбулися в четвер, 20 лютого.

Почали урочистості з панахиди біля могили Василя Мойсея на меморіальному комплексі «Вічна Слава». Після цього відбулася громадська хода від меморіалу до Театрального майдану. Зазначимо, на час ходи у Луцьку перекрили декілька вулиць. У центрі Луцька, біля пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» відбулася молитва.

Участь у заходах взяли голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко, секретар міськради Григорій Пустовіт, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник Ігор Поліщук, начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов, начальниця управління соцзахисту Вікторія Майборода, депутати міської ради: Майя Шостак, Микола Романюк, Андрій Білан, Юлія Дацюк, Андрій Козюра, Микола Федік.

Були присутні також ректор СНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, ексначальник управління освіти, директор ЗОШ №15 Олег Гребенюк, директор луцької гімназії №4 Олександр Мишковець, член виконавчого комітету міської ради, директор ЗОШ №1 Андрій Киця.

Біля могили загиблого на Майдані Василя Мойсея виступив його брат Роман.

«Цей день важкий для нас і для всієї України. Хлопець, брат, друг, побратим пішов у вічність. Чому пішов? Він не хотів вмирати, хотів мати трьох дітей і хотів розбудовувати цю державу. І коли вже зрозумів, що вирушає у вічність до Бога – він вибачився. Сказав: «Вибачте. Я вас всіх люблю. Усіх, хто живе в цій державі. Він пролив цю кров не лише для мене, а й для вас усіх. І будьте гідними тієї крові, яку проливають Герої Небесної Сотні повсякчас, і ті герої, які воюють зараз там – на Донбасі», – виступив Роман Мойсей.

Під час заходів до Будинку панахиди поруч з меморіалом привезли тіло бійця, який раптово помер на Сході, волинянина Бориса Миколайовича Шпачука. 53-річний боєць виконував завдання на передовій. У вівторок, 18 лютого, йому раптово стало погано, і чоловік помер.

Починаючи громадську ходу, усі присутні на панахиді біля могили Василя Мойсея, зупинилися біля Будинку панахиди, аби попрощатися із загиблим на Сході волинянином.

Фото Володимира ЛУК'ЯНЧУКА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да, Костя Петрочук приперся, патріот фарбований. Ці всі роки не ходиів, як вже на передодні виборів то прийшов)
Відповісти
Пасивно, дуже пасивно. На фото керівництво області, міста, видно нового ректора університету та чоловік 100 військових і поліцейських, правда чоловік 15 попів, а де решта люду. Дуже пасивно пройшло вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні.
Відповісти
Бачу це вже перетворюється в хворобу. При Радянській владі насильно гнали під прапори людей та молодь, військових або міліціонерів вшановувати 1 травня чи якесь інше свято. Так і зараз, нічого не змінюється, аналогія та сама. Візьми зараз прибери з цієї ходи: військових, поліцію та молодь, вибачте, якщо лишиться чоловік 20-30 з числа керівництва області та міста то і все. Нікому воно не потрібно. Дійсно, за що боролися на то і напоролися. З кожним роком все гірше і гірше. До 2014 року та валюта була хоч по 16-18 грн. за долар, і зарплати чи пенсії нічим не меньші за теперішні. А життя все проходить.
Відповісти
А на манеже все теже...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні