Волинський Світязь порівняли з Аральським морем, яке майже висохло

0
4
Волинський Світязь порівняли з Аральським морем, яке майже висохло
Волинське озеро Святязь порівняли з Аральським морем, яке нині майже зникло.

Про це пише у фейсбуці журналіст Українського тижня Денис Казанський.

Журналіст акцентує на тому, що більшість людей не сприймає серйозно інформацію про загрози зміни клімату:

"Ця проблема здається їм надто абстрактною, далекою. Навіщо думати про це, коли сьогодні є більш важливі справи?" – висловив думку він.

"Втім, ситуація серйозніша, ніж здається. Ось такий, наприклад, зараз вигляд має озеро Світязь на Волині. Рік тому тут була вода. А он там, де на фото парасольки та пірс, був берег. Узбережжя Світязю тепер місцями нагадує колишнє Аральске море, яке зараз майже повністю зникло. Вода відступила метрів на 50.

За минулий рік через спеку з озера випарувалося більше води, ніж надійшло. Крім того, на ситуацію впливають штучні озера, які зараз риють підприємці біля плантацій лохини. Вони акумулюють воду, яка раніше надходила до Шацьких озер. У поєднанні з кліматичними факторами це вплинуло на рівень води", – аналізує Казанський та обіцяє згодом написати про ситуацію докладніше, бо видовище на Світязі, зазначає, сумне.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Хтось матиме лохину, а хтось залишиться лохом: депутат облради про обшуки на приватному підприємстві

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні