У Луцьку подорожчала холодна вода

0
-6
У Луцьку подорожчала холодна вода
З 5 лютого у Луцьку здорожчали послуги з холодного водопостачання і водовідведення. Згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, куб холодної води та стоків вартує 20 гривень 25 копійок. Це на 5 гривень 20 копійок дорожче, ніж було донедавна, розповів кореспондентам Суспільного перший заступник керівника «Луцькводоканалу» Святослав Дмитроца.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

За словами Святослава Дмитроца цей тариф економічно обґрунтований, але для підприємства – не прибутковий.

Лучанин Михайло Савонюк прийшов до сервісного центру «Луцькводоканалу», аби з’ясувати, чи у платіжці правильні нарахування за спожиту воду у січні. Родина пана Михайла – багатодітна і малозабезпечена, холодної води, каже чоловік, споживають немало.

"Стараємось економити, взяли в кредит посудомийну машинку для того, щоб менше використовувати, економія суттєва, бюджет дуже скрутний, стараємось хоч як виходити з цієї ситуації", – розповів лучанин.

Із 5 лютого за холодну воду лучани платитимуть більше. За словами першого заступника директора «Луцькводоканалу» Святослава Дмитроци, тариф підняли, зважаючи на подорожчання електроенергії і зростання мінімальної зарплатні.

"Загальна вартість у зв’язку з виходом Постанови НКРЕ – 20 гривень 25 копійок, для порівняння було 15, 05, ріст на 5 гривень 20 коп.," – пояснив перший заступник директора «Луцькводоканалу».

В платіжках за березень плата за воду буде складатись з двох частин.

"Та вода, яка була спожита пропорційно до 5 лютого, буде ще по старій ціні, по дії Постанови 2019 року, а обсяг води після 5- по нових тарифах. Розбивка – є обсяг води, буде визначене денне споживання – і так буде розподілене" – розповів Святослав Дмитроца.

За його словами, у Луцьку тариф на холодну воду – один з найнижчих в Украні. Святослав Дмитроца сказав, що тариф – економічно обґрунтований, але прибутків підприємству не принесе.

Лучани по-різному ставляться до здорожчання послуги:

Лучанка Олександра Лелявська: "Моя сім’я 5 чоловік – двоє дітей, двоє старших і я – найстарша, води використовуємо багато, любимо бути чистими, ну а подорожчання, як ми до цього ставимось – в нас це вже звична справа".

Лучанин Михайло Савонюк: "Воно б, здавалося, 5 гривень до 5 гривень, не так багато, але як дорожчає все в загальному, то відповідно хотілося б менше платити".

Лучанин Олег Книга: "Не пам’ятаю, яка була і яка стала, там невелика сума, порівняно з опаленням для мене це досить несуттєво СТИК 01.39 на все треба піднімати ціну, але давати людям заробляти".

Як розповів Святослав Дмитроца,сьогодні лучани заборгували за спожиту воду майже 13 мільйонів гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні