Волиняни з автономним опаленням в помешканнях сплатять за доставку газу на 27% менше

0
-2
Волиняни з автономним опаленням в помешканнях сплатять за доставку газу на 27% менше
Упродовж січня-березня 2020 року мешканці Волинської області, які використовують газ для опалення своїх помешкань, платитимуть за доставку палива майже на 27% менше, ніж у першому кварталі 2019 року. Такі зміни стали можливими завдяки впровадженню НКРЕКП нової системи оплати послуг з доставки блакитного палива, інформує пресслужба Волиньгазу.

За розрахунками спеціалістів АТ «Волингаз» найвигіднішою нова система оплати буде для домогосподарств, які використовують газ для опалення будинків. Їх платежі за доставку газу в першому кварталі поточного року зменшаться в середньому на половину.

Наприклад, домогосподарство в місті Луцьку, яке споживає 1481 куб. м енергоресурсу на рік, за три місяці сплатить близько 445 грн замість 572 грн за старою системою оплати послуг із газопостачання.

"Основні переваги нової системи оплати за доставку газу – рівномірність платежів та захищеність від сезонних коливань, - пояснює директор комерційний АТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз. – Взимку, коли споживачі значно збільшують використання палива, платіж за доставку газу залишається незмінним. Тому в опалювальний період фінансове навантаження при сплаті за газ зменшується".

24 грудня 2019 року НКРЕКП затвердила нові тарифи для Оператора ГТС та операторів ГРМ. Таким чином, було завершено анбандлінг на газовому ринку, який тривав в Україні впродовж останніх п’яти років.Інакше кажучи, здійснено остаточне відділення продажу газу від його транспортування.

Тепер споживач не прив’язаний до жодного постачальника і має можливість вибору. У зв’язку з цим з 1 січня 2020 року споживачі газу отримали окремі квитанції на оплату його доставки.

Вартість послуг доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання. За основу береться обсяг споживання газу впродовж "газового року".

Це проміжок часу з 1 жовтня по 30 вересня. Сума кубів газу, спожитих за газовий рік, ділиться на 12 та множиться на затверджений державним регулятором тариф на розподіл (доставку).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні